Міська рада травить тернополян газом

Поділитися

Сотні тернополян зібрались під стінами міської ради 25 квітня 2014 року. Кожен прийшов зі своїми проблеми. Натомість тернополян чути знову не хотіли.

Громада завчасно підготувала список десяти делегатів від кожної громадської організації. Питання було просте – зупинити дерибан міста.

AY8SnnZfSkwАле після початку сесії до сесійної зали людей ніхто не пускав. Двері закрили. Це обурило громаду, а тому спочатку люди стукали у двері. Далі зі сторони вулиці підбігли охоронці, які намагались відтіснити людей від дверей. В результаті штовханини на дверях міської ради тріснула шибка. Хтось відкрив двері, аби скло не поранило когось з протестувальників. Тернополяни з ініціативної групи хотіли пройти всередину, але за декілька хвилин почали вибігати люди, оскільки в приміщенні міської ради хтось здійснив газову атаку. Декілька тернополян дістали отруєння. Отримали травми також “майданівці”, які отримали травми на Майдані в Києві. Хлопці казали, що такого від Тернопільської міської ради не очікували.

Згодом до тернополян вийшов міський голова, який пообіцяв створити комісію, яка буде займатись питаннями громади. Але люди вже не перший раз виходять на акцію протесту і не вірять. Тернополяни готові прийти до міської ради ще.

І додам пару слів чому все так сталось. Нагадаю, що вчора на одному з місцевих телеканалів міським головою була розповсюджена інформація про те, що акція під стінами міської ради спланована сепаратистами зі Сходу. Але на акції були присутні тільки тернополяни у яких є проблеми з владою міста, яке належить ВО “Свобода”. Тому хочеться запитати: це як треба поважати тернополян, які прийшли до міської ради з дітьми, у яких забирають стадіони, садки, парки, щоб назвати їх сепаратистами і провокаторами? І це робить наша “патріотична” міська рада? Крім того за вказівки керівництва міської ради людей неодноразово не пускали в приміщення до депутатів, забороняли проводити мітинги. Місяць тому “майданівців” в міській раді обізвали наркоманами. Хто дозволив міській раді ображати тернополян? Два тижні тому за брехню “Свободу” засвистали і вигнали з Майдану.

Щиро, Андрій Любецький.

0

Тернополян возить “Тролейбус щастя”

Привітали переможців всеукраїнського конкурсу “До чистих джерел”