Начальника інспекції захисту прав споживачів у Тернопільській області Олега Федорціва затримали п’яним за кермом

Поділитися

Начальника інспекції захисту прав споживачів у Тернопільській області  Олега Федорціва працівники ДАІ зупинили 9 квітня,  близько четвертої години ранку неподалік від Збаразького кільця, що у  Тернополі.

Високопосадовця, який керував автомобілем у нетверезому стані, затримали тернопільські даішники спільно з автомайданівцями.

Начальника інспекції захисту прав споживачів у Тернопільській області Олега Федорціва працівники ДАІ зупинили 9 квітня, близько четвертої години ранку неподалік від Збаразького кільця, що у Тернополі.

– Причиною для зупинки стало те, в автомобіля марки “Мерседес-Бенц”, яким керував Олег Федорців, було відірване дзеркало заднього виду. – розповідає активіст громадської організації “Автомайдан. Тернопіль” Віталій Ворожбит. – Дзеркало звисало на проводах і працівники ДАІ зупинили авто. Думали, що цей водій скоїв ДТП. Коли зупинили, виявилося, що водій перебуває у нетверезому стані. Ознаками цього були різкий запах алкоголю та нестійка хода.

За словами Віталія Ворожбита, водій спочатку почав погрожувати працівникам ДАІ, потім пробував з ними домовитися, потім знову погрожував. Однак даішники на це не реагували. Вони запропонували Олегу Федорціву пройти медичну експертизу.

– Результат аналізу крові показав, що вмістимість алкоголю у крові чиновника становила 0,97 проміле, – розповідає Віталій Ворожбит. – Тоді як допустима доза алкоголю 0,20 проміле. Працівники ДАІ проти порушника склали протокол за статтею про керування автомобілем у нетверезому стані.

У прес-службі обласної ДАІ підтвердили факт затримання високопосадовця, який керував автомобілем у нетверезому стані, однак зауважили, що не знають точної посади порушника правил дорожнього руху.

З самим же Олегом Федорцівим, у п’ятницю, 11 квітня, нам поспілкуватись не вдалося. Спочатку у приймальні начальника інспекції захисту прав споживачів повідомили, що начальник поїхав кудись у справах. Потім попросили зателефонувати у понеділок, оскільки сьогодні Олега Федорціва уже не буде на роботі.

te.20minut.ua

Довідка

За три місяці цього року працівники ДАІ області склали 5430 адміністративних протоколів про порушення правил дорожнього руху. Із них 618 протоколів – за керування автомобілем у нетверезому стані. Штраф за кермування автомобілем у нетверезому стані зараз становить від 3400 до 5950 гривень.

Нардепи від Тернопільщини йдуть в розріз із думкою громади?

0

З робочим візитом у Тернопільському обласному клінічному перинатальному центрі “Мати і дитина” побував голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк