Скандал: на Майдані вигнали “опозицію”

Поділитися

Недільне віче у Тернополі розпочиналось як завжди. Спочатку на Майдан прийшли матроси з корвету “Тернопіль”. Коли слово сказав командир корабля тернополяни аплодували. Зрештою одразу після цього представники ВО “Свобода” налаштувались на політичний монолог. Але в громади на цей раз були запитання і вимоги. Тернополяни не хотіли слухати політичні гасла.

На віче були присутні представники “комунального Майдану”, які прийшли запитати владу про долю їхнього підприємства, яке силами влади знищується. Підтримали тернополян мешканці вулиці Орлика, Липової, громадські активісти Наталія Карпишин, Тарас Білан, Аліса Пасько, майданівці та УНА-УНСО.
Представники ВО “Свобода” не мали бажання слухати тернополян, а тому в сторону сцени пролунав свист і крики “Ганьба!”. Ніна Міляновська розповідає, що багато тернополян, які чули незадоволений натовп кричали щоб люди йшли до мікрофона і говорили. Тернополянка говорила, що її не пустять, але люди не вірили. Зрештою, коли Ніна Міляновська підійшла до сцени пан Стаюра їй відмовив. На відео видно як тернополянка просить слова, але їй не дозволяють попросивши прийти “завтра”.

Цю ситуацію спостерігали тернополяни, які не вірили, що жінці не дадуть слова. Тоді навіть до присутніх прихильників ВО “Свобода” з’явився сумнів у щирості ораторів. Замість активістки вулиці Орлика до мікрофона намагалась прийти Марія Чашка, але люди попередили, що не будуть її слухати.

Далі на Майдані почалась шарпанина між учасниками віче. Тернополяни підбігли до мікрофонів, аби заспокоїти людей, але мікрофони виключили. Тарас Герман з Наталею Кузь побігли до пульта з вимогою включити звук.
Люди почали ставити запитання чому виключили мікрофони. Я підбіг до людей і попросив всіх заспокоїтись. Як тільки на сцені почався конфлікт почали співати гімн:

Вся “Свобода” попрямувала до пульта, аби не допустити включення мікрофона. “Свободівці” не давали дозволу на продовження заходу. Свої мікрофони теж забрали. Зрештою сцена Майдану стала вільною, і кожен тернополянин міг сказати своє слово. Галина Бондаренко, якій ніколи не давали слова розповіла про майданівців, які потребують допомоги та самі майданівці. Виступила Ніна Міляновська. Зрештою, громада вирушила до “Стіни ганьби” міської ради, де кожен тернополянин відкрив для себе реальність.

Щиро, Андрій Любецький.

Пограбування століття, або Як легально вкрасти приміщення першої міської поліклініки

На Тернопільщині призначено нових 4 прокурорів районів