Спорт на Тернопільщині: аналіз для виживання

Поділитися

Осел останется ослом,
Хотя осыпь его звездами;
Где должно действовать умом,
Он только хлопает ушами.

pidgrysnaВчора керівники спортивної сфери Тернопільщини офіційно зустрічалися із заступником міністра молоді і спорту Оленою Підгрушною. В оточені двох кавалерів-свободівців Сиротюка та Хомінця, які поки займають посади голів облдержадміністрації та облради, Олена намагалась “в’їхати” в стан спортивних справ області. Проте, зрозуміти ситуацію з мови цифр чиновників їй було вкрай складно, оскільки Василь Хомінець та Олег Сиротюк “присіли”  на вуха дружини “шефа” і розважали по повній програмі. Це вдалось взнаки, коли Підгрушна “заблукала” у трьох цифрах кременецької санної траси. Олену ж осипали компліментами і побажаннями успіхів колишні колеги по спорту, тому зосередитись і бути об’єктивною було вкрай важко. “Допомагали” їй “розібратися” не зі своїми чиновниками Сиротюк з Хомінцем, які погримували на злодюг-чиновників, які обкрадають спортивну галузь і спортсменів. Дісталося й за “гріхи Кайди” голові обласного фізкультурно-спортивного товариства “Колос” Григорію Гунтіку. З неофіційних джерел “ПРО ВСЕ” відомо, що будучи головою облради Олексій Кайда очолив не лише Тернопільський обласний осередок Федерації біатлону України, але заснував разом з Ігорем Починком та Олегом Любінським громадську організацію “Тернопільська обласна федерація біатлону”. На фактично приватну структуру Кайда й хотів ” халявно приватизувати” біатлонну базу в Підгородньому. Пан Гунтік побачив, що ні облраді, ні в облдержадміністрації  не може знайти правди. Через блокування в казначействі оплати за асфальтування біатлонної бази в Підгородньому, рахунки  “Колоса” блокувались протягом минулого року через програні суди фірмі-асфальтоукладчику. Вчора ж пан Гутнік непрямим текстом назвав речі своїми іменами. Василь Хомінець на це лише прикусив язика. Чи в курсі про аферу з базою Олена Підгрушна – наразі невідомо. Тернопільські спортсмени вважають, що вона кришталево чесна людина. Більше того, тримає Кайду в жостких лещатах. Чи наважиться він зганьбитися з біатлонною базою, буде залежати виключно від позиції Підгрушної.

Здивувало на зустрічі зі спортивними функціонерами, як нібито націоналісти-свободівці пропагували ідеї комуністів. Гасло ” у здоровому тілі-здоровий дух” насправді звучить навпаки.

Підсумовуючи розмову із заступником міністра Оленою Підгрушною, зрозуміло, що коштів не має і в найближчий час не передбачається. Всі озвучені мільйонні кошториси на санну трасу та трамплін у Кременці, біатлонну базу в Підгородньому залишаться рожевою мрією. Підгрушна чесно заявила, що цього року на спорт в Україні видатки скоротять на 20-30%.

Неприємно здивувала забюрократизованість свободівців з міської ради та облдержадміністрації. Через “паперову тяганину” на центральному стадіоні учні-легкоатлети, які займаються 5 разів на тиждень, не мають доступу до роздягалень, душової. Натомість, їх пускають лише в “конуру для суддів”. Мовляв, роздягальні лише для футболістів, які грають там раз на місяць. З цього приводу Олег Сиротюк присоромив чиновників, що таку елементарну річ не можуть погодити між собою. Отримав свою порцію ганьби й Василь Хомінець, який 5 років керував Лановецьким районом, а нині у Ланівцях і ще в Підгайцях не можливо провести обласні сільські ігри.

Поставив крапку в зустрічі параолімпійський чемпіон Петро Кардаш (див. відео 1 годині 13 хвилин). Спортсмен попросив високопосадовців на наступній зустрічі прозвітувати, що вони зробили для спротивної галузі Тернопільщини. Весь зал аплодував спортсмену, а Хомінець і Сиротюк “мовчки підібрали камінець у своєму городі”.

Завершилась зустріч квіткодаруванням. Чиновники не поскупилися на букети. Олена Підгрушна ж незагордилася, навпаки, залишилась поспілкуватися з друзями, тренерами, спортсменами.









Апостол підтримав Авакова через боротьбу з Аль-Капоне?

0

Тернопільські громадські активісти провели справжню спецоперацію з затримання автомобілів “сміттєвих терористів”