Тернопільські громадські активісти провели справжню спецоперацію з затримання автомобілів “сміттєвих терористів”

Поділитися

Справа в тому, що Тернополем їздять автомобілі Луцької фірми “Тернопіль Комунал Сервіс”, які збирають сміття з вулиць і скидають його посеред міста на об’їзній по вулиці Микулинецькій. За час існування фірми неофіційне сміттєзвалище посеред Тернополя виросло на 6 метрів висоти. Активісти Тарас Герман і Тарас Білан з самого ранку знімали на камеру як так-звана “дорожня служба” збирає пакунки зі сміттям з доріг і закидає в кузов автомобіля. Коли автомобіль “ТКС” заїхав на створене ними ж звалище йому заблокували виїзд представники козацтва та активісти.

На місце події приїхав начальник ЖКГ Олег Соколовський в супроводі “свободівця” директора “КП ТМШЕД”, який довів підприємство до банкрутства. На телекамеру начальник розповів, що не знає про існування цієї машини і назвавши автомобіль приватним транспортом пообіцяв розібратись в ситуації і покинув місце подій. Хоча з фотографій видно, що автомобіль службовий. Також у активістів є відео, де видно працівників вищезгаданої фірми, які працюють в службовій формі. Водії автомобіля втекли побачивши журналістів.

В той час активісти Наталія Карпишин та Андрій Любецький поїхали в міську санітарну епідеміологічну станцію, де в розмові з санітарним лікарем виявилось, що дане сміттєзвалище вже було об’єктом розслідування екологічної прокуратури. Рік тому спеціалісти вже виїжджали на місце подій. Був складений відповідний акт про незаконне сміттєзвалище.

На місце подій викликали міліцію та слідчих, які прибули зафіксувати факт незаконного складання сміття. Також приїздили працівники ДАІ, які зафіксували покинутий водіями автомобіль.

Цілком зрозуміло, що діяльність корупційної фірми “Тернопіль Комунал Сервіс” прикривають чиновники з міської ради, адже такі події не відбуваються без їх відома.

Це стихійне звалище посеред міста може стати екологічною катастрофою. В Тернополі назріває нова сміттєва криза, оскільки на даний момент все місто прибирається двірниками вручну. Крім того схема нелегального сміттєзвалища дозволяє економити луцькій фірмі мільйони гривень, адже вивозити сміття з міста нікуди не потрібно.

Щиро, Андрій Любецький, Наталія Карпишин, Тарас Білан.

 

Спорт на Тернопільщині: аналіз для виживання

Чому Василь Хомінець їздив на партійний з’їзд “Свободи” на службовому авто?