У Тернополі розпочнуться бандитські розбірки у стилі 90-х?

Поділитися

Про “вихід в люди” представників двох кримінальних угруповань “Араксу” і “Юмаксу” під будівлю Тернопільської міської ради говорять нині в усіх усюдах. Такого відкритого конфлікту не переживає жодний обласний центр Західної України. Тернопільський міський голова Сергій Надал, якого обрали на цю посаду завдяки фінансовій допомозі лідера “араксівців” Євгена Стєпанова, вирішив кинути братву. Мовляв, я вже “відробив”. Сергій Віталійович розуміє, що він навряд чи вдруге стане мером, тому й почав активний дерибан землі і комунального майна “мимо загальної каси”. Проте, нині цивілізовані араксівці “працюють” нібито під офіційним брендом громадської організації “Наш рідний дім Тернопіль”. Віднедавна їхні представники почали  “грати м’язами”. Спочатку вони відкрили свій офіс поруч із компанією “Креатор-Буд”, яка тепер реалізовує “фінансові фобії” мера. Напередодні Великодня ця ж громадська організація затримала “жужики”, які незаконно прибирають місто.

За час своєї каденції Сергій Надал допомагав також реалізовувати бізнес-проекти представників іншого кримінального угруповання з 90-х років – “Юмакс”. Оскільки цим “бізнесовцям” Надал нічого не винен, навіть навпаки, за лобіювання їхніх інтересів отримує свій відсоток, то “юмакси” зацікавлені в збережі Надала на посаді. Як наслідок, лопохувата громадськість, яку використали втемну, окрім хіба УНА-УНСО, стала хорошою ілюстрацією для телекартинки.

Не відкидають журналісти Тернополя, що можлива також й “російська версія” скандалу під мерією. Мовляв, найняли Стєпанова російські служби. Так це чи ні – довести нині складно.

Ще більше здивував громадськість новий начальник міліції Василь Облещук. Він особисто завітав під мерію у такий скандальний час. Головний міліціянт ледь не заробив яйцем в голову. Присутність полковника, напевно, стримала криміналітет від радикалізації подій. Проте, цього не оцінив мер. Чи то він сподівається, що його звернення до генпрокурора захистить його в цій ситуації, чи самовпевнено вірить у сили своєї приватної охоронної структури “Максима”, яка не має досвіду у таких протистояннях.

Значний інтерес у цій ситуації має майбутня кандидатура мера Тернополя. Знаючі люди стверджують, що це буде або клоун на будь-яке ім’я, в біг-борди і сіті-лайти якого вкладуть кошти потужні фінансові сили, або деспот Сергій Надал, який вичавить  місто до останньої краплини…

Генеральному прокурору України

Махніцькому О.І.

Шановний Олеже Ігоровичу!

Доводимо до Вашого відома про наявність грубого порушення законодавства України, що мали місце 25.04.2014р. по вул. Листопадова, 5 під час проведення пленарного засідання сесії Тернопільської міської ради та полягають у здійсненні порушення громадського порядку.

Так, реалізуючи свої неправомірні наміри, застосовуючи фізичну силу та нецензурну лайку, невідомими спортивної зовнішності особами із закритими обличчями, які намагались радикалізувати виступи пікетувальників, створити провокації було вчинено пошкодження комунального майна (побито та виламано вхідні двері) з подальшим перешкоджанням проведення пленарного засідання міської ради.

Окремо слід відмітити про бездіяльність працівників УМВС України в Тернопільській області, зокрема, присутнього начальника даного підрозділу Облещука В.К., які жодним чином не реалізували надані законом повноваження по забезпеченню громадського порядку та притягнення винних осіб до відповідальності.

Зокрема, зазначені дії слугували сепаратистським публікаціям російських Інтернет видань (всеросійського галузевого інтернет-журналу «Строительство.ru» – «В Тернополе штурмом взяли здание горсовета из-за земли и елок», Lenta.ru – «В Тернополе пытались штурмовать горсовет», Regnum.ru – «В Тернополе недовольные горожане взяли штурмом горсовет»)

Враховуючи викладене, просимо Вас негайно вжити передбачених законом заходів реагування по недопущенню посягань на права і свободи, честь і гідність місцевого самоврядування в Тернополі, його представницького органу – Тернопільської міської ради, встановленню та притягненню винних осіб до відповідальності, а також, просимо надати оцінку діям начальника УМВС України в Тернопільській області Облещука В.К. та взяти на особистий контроль розслідування по даній справі, що в свою чергу дозволить забезпечити дотримання вимог чинного законодавства України шляхом оперативного втручання органів внутрішніх справ в подібних ситуаціях.

Додаток: копії публікації з російських ЗМІ на 3-х арк.

З повагою,
міський голова Тернополя                                                                                                             С.В. Надал


Як кримінальники воювали під міською радою за Тернопіль і землю в парках

 

Спеціальне повідомлення для губернатора про “чорнобильську нараду”

До Тернополя прилетить не лише Порошенко, але і брати Клички