Вкрав машину, щоб доїхати до магазину

Поділитися

20-річний житель Заліщик вкрав автомобіль, щоб поїхати в магазин за черговою пляшкою горілки. На руку злодієві стала безпечність власника автівки, який залишив транспортний засіб незачиненим та ще й ключі в замку запалювання забув.

Як розповів начальник Заліщицького райвідділу міліції Володимир Семенків, повідомлення про крадіжку автомобіля марки «ВАЗ-2106» надійшло ввечері від 75-річного жителя райцентру. Чоловік розповів, що приїхав машиною у гості до сватів у село Добровляни. Коли ж зібрався їхати додому побачив, що машини немає.

Правоохоронці почали пошуки викраденої автівки. За лічені хвилини даний транспортний засіб помітили на одній із вулиць райцентру. Чоловік, що перебував за кермом, щойно побачив міліцейський автомобіль, збільшив швидкість та намагався втекти. Міліціонерам вдалося зупинити автовикрадача.

Крадієм виявився 20-річний житель Заліщик. Як встановили правоохоронці, за кермо чужої автівки молодик сів напідпитку. Це підтвердила і медична експертиза – він був у середньому ступені алкогольного сп’яніння.

Як згодом зізнався правоохоронцям підозрюваний, того дня він відпочивав у друзів в селі Добровляни. Разом з товаришами розпивав спиртне, а коли запаси оковитої закінчилися, зголосився піти до магазину за черговою пляшкою. Дорогою помітив залишену без нагляду автівку. Коли підійшов до «Жигулів» ближче, побачив, що вони відчинені, а в замку є ключ запалювання. Оцінивши вигоду для себе, сів за кермо та рушив на чужій машині до крамниці. Поїздка ж закінчилася відкриттям кримінального провадженням. Молодикові інкримінують частину 1 статті 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Триває досудове розслідування.

СЗГ УМВС України в Тернопільській області

Російське телебачення отримає сьогодні “картинку” з Тернополя?

Юрист отримав 1,5 тисячі доларів за вплив на посадовців в інтересах “клієнта”