Як витратять кошти зі спільного рахунку області на потреби українського війська

Поділитися

На спільний рахунок для допомоги Збройним Силам України, який 24 березня цього року відкрила Тернопільська обласна рада, Тернопільська облдержадміністрація і Червоний Хрест, на ранок 30 квітня надійшло 474 000 гривень. Видатків поки не було.

На засіданні комісії, яка контролює надходження коштів і видатки, частково розподілили гроші. До комісії входять представники Червоного Хреста, управлінь облдержадміністрації, обласного військового комісаріату, представники громадськості та ЗМІ. Її очолює заступник голови ТОДА Леонід Бицюра.

На потреби територіального батальйону, рішення про створення якого прийняли на останній сесій обласної ради, виділили 285 950 гривень. Із них на закупівлю камуфльованих костюмів – 107 500 грн. , футболок – 38 700 грн., армійських черевиків (берців) – 122 550 грн., камуфльованих головних уборів – 17 200 грн. Усього на суму 285 950 грн. Тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара області Володимир Катинський зазначив, що є потреба у придбанні бронежилетів, спальних мішків та речового і технічного забезпечення військкоматів.

На відшкодування витрат на паливно-мастильні матеріали районним держадміністраціям виділили 6 115 грн., які вони витратили на мобілізаційні заходи.

70 000 грн. скерували на відшкодування витрат на харчування моряків екіпажу корвету «Тернопіль» під час перебування у санаторії «Медобори».

1 212 грн. виділили на допомогу Штабу ВМС (придбання 25 пачок паперу).

На перебазування моряків із Севастополя в Одесу витратили 15 000 грн. Ці кошти також вирішили виділити із спільного рахунку ТОР, ТОДА і Червоного Хреста Тернопільщини.

Усього розприділили 378 477 грн., відтак на рахунку залишається 95 529 грн.

Гроші продовжують надходити. Найактивніше долучаються сільськогосподарські підприємства краю, районні відділи міліції, лікувальні заклади області, окремі підприємства та банки.

Мер Чоткова “проворонив” 50 тисяч

Олігарху-мільярдеру з Тернопільщини загрожує 50 років тюрми!