За кожний взятий на Тернопільщині хабар відповідають Кайда і Деревляний

Поділитися

“Революція гідності” має всі шанси мати такі ж наслідки, як і “Помаранчева революція”. В далекому 2004 році всі чекали люстрації, однак цього так і не відбулося. Чиновники Кучми стали чиновниками Ющенка і продовжили давно осівші традиції корупції і хабарів. Сьогодні довгоочікуваної люстрації також не видно. Податківці, прокурори, міліціонери, судді, сбу-шники, даі-шники і чиновники не відмовились від встановлених раніше тарифів за послуги. Хабарі далі продовжують бути звичним явищем. Поки увага українців прикута до Криму та східних областей, корупція лише розвивається. Як і раніше, тернополяни мають знати всіх винуватців. Колись всі знали, що основна частина хабарів стікалась до сім’ї Януковича. Їх долі осідали в безпосередніх виконавців і на проміжній керівній ланці.
Тепер все відбувається точно так само. Але тепер тернополяни можуть бачити місцевих можновладців, які відповідають за хабарництво. Як не дивно, це депутати Верховної Ради. Їхні прізвища Кайда і Деревляний. Навіть перший переплюнув другого. Кайда відповідає за двох кураторів хабарництва — прокурора і начальника СБУ. Деревляний поставив свого начальника міліції.
Ці три структури мають повноваження боротись із хабарниками і корупціонерами. Але не роблять цього, бо мають покровителів Кайду і Деревляного.

Віталій Драган

Міський голова поспіхом втік із України

Міжнародна організація AIESEC в Тернополі розпочала набір на програму соціальних стажувань “GlobalCitizen”