Для переселенців з Криму спростили процедуру оформлення документів

Поділитися

На Тернопільщині, на даний час, перебуває більше сотні вимушених переселенців з буремного півострова та східного регіону країни. По прибуттю на тимчасове місце проживання, одне з найактуальніших питань для вимушених переселенців – паспортне.

Шляхи його вирішення Верховною радою відображені у Законі України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території». Щойно закон набув чинності, міграційна служба оперативно напрацювала механізми оформлення документів, що посвідчують особу та посвідчують громадянство, цій категорії населення.

Основні труднощі документування переселенців полягали в тому, що на півострові припили діяльність підрозділи Державної міграційної служби України. Через це стало неможливим отримання від них даних про громадян, які необхідні для оформлення документів. Цю проблему міграційна служба вирішила, прийнявши рішення про використання інформації з Державного реєстру виборців.

Чимало переселенців, які знайшли притулок на Тернопільщині, уже зверталися до обласного Управління Державної міграційної служби. Так, шістьом кримчанам-українцям оформлено та видано паспорт громадянина України, сімом вклеєно фотокартки до документа у зв’язку з досягненням 25-ти чи 45-ти річного віку, ще від чотирьох переселенців прийнято заяви на оформлення закордонного паспорта. Найбільше кримчан звернулося до міграційної служби для реєстрації/зняття з реєстрації. Так, зареєстровано місце проживання 50 осіб, місце перебування – 15, знято з реєстрації 44 вимушених переселенців.

Детальну інформацію щодо реєстрації, оформлення документів, що посвідчують особу на території області кримчани можуть отримати за телефоном гарячої лінії Управління ДМС в Тернопільській області (0352) 27-13-89 або у будь-якому підрозділі міграційної служби.

Статистика попередніх звернень переселенців на гарячу лінію свідчить, що найактуальнішим питанням для них є реєстрація місця проживання.

У Севастополі батон коштує 15 гривень, а фарш-74!!!

У Порошенка може змінитись конкурент у другому турі