У Теребовлі “накрутили” на пів мільйона!

Поділитися

Фінансові інспектори в Управлінні праці та cоціального захисту населення Теребовлянської райдержадміністрації виявили втрат на суму понад 500 тис. гривень

Фахівцями Держфінінспекції в Тернопільській області проведено ревізію фінансово-господарської діяльності Управління праці та cоціального захисту населення Теребовлянської районної державної адміністрації, якою виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму більше 500 тис. гривень.

Так, в процесі ревізії встановлено, що громадянам які фактично перебували за межами України безпідставно виплачено компенсацію по здійсненню догляду за інвалідами І групи, та перестарілими, що досягли 80-річного віку на загальну суму 11 тис. грн та одночасно з державного бюджету проведено сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування цих громадян на суму майже 289 тис. гривень.

Поряд з цим, внаслідок подання 5 громадянами, які фактично перебували за межами України недостовірної інформації про доходи та майновий стан зайво нараховано та виплачено допомоги як малозабезпеченим сім’ям в загальній сумі понад 95 тис. грн.

Також, ревізією встановлено, що при заповненні декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги, окремими жителями району внесено недостовірні дані щодо володіння (користування) земельними ділянками, перебування у власності більше 1-го транспортного засобу, тощо. Внаслідок зазначеного даним особам зайво призначено та виплачено державної соціальної допомоги як малозабезпеченим сім’ям в загальній сумі майже 87 тис. гривень.

Крім цього, в ході ревізії особам, які проживають за межами України призупинено виплату одноразової допомоги при народженні дитини в сумі 152 тис. грн та допомоги по догляду за дитиною до 3-х років в сумі майже 4 тис. гривень.

За недотримання законодавства з фінансових питань 1 посадову особу притягнено до адміністративної відповідальності. Матеріали ревізії передано у правоохоронні органи. На об’єкт контролю направлено обов’язкові вимоги про усунення виявлених порушень.

Прес-служба Держфінінспекції

в Тернопільській області

0

Олег Тягнибок у Тернополі: суцільне розчарування (фото, відео)

Экстендер Proextender