Заставу за Фірташа сплатив російський мільярдер

Поділитися

Російський мільярдер Василь Анісімов сплатив заставу за українського бізнесмена Дмитра Фірташа, заарештованого в березні у Відні за запитом влади США, повідомляє УНН з посиланням на російський “Forbes”.

“Влада США намагалася заблокувати платіж, зроблений Анісимовим. Джерела цієї інформації і деталі газета не наводить”, – йдеться в публікації видання.

За повідомленням, Д.Фірташ зібрав команду відомих юристів для захисту від претензій, пред’явлених США. Зокрема, бізнесмен найняв колишнього партнера аудитора С.Магнітського Джемісона Файерстоуна, ім’ям якого в США був названий закон. До команди адвокатів також увійшов Ленні Девіс, який в 1990–і роки був спеціальним радником президента США Білла Клінтона, і екс–прокурор північного округу штату Ілінойс Ден Уебб.

Нагадаємо, у березні поточного року поліція Відня заарештувала Дмитра Фірташа за запитом американської влади, яка звинувачує бізнесмена в дачі хабара індійським чиновникам у розмірі 18,5 млн. дол. США.

Справа відносно українського бізнесмена була порушена в США ще в 2006 році. З цього приводу Д.Фірташ заявляв, що дії США відносно нього “політично мотивовані” і є наслідком протистояння з Росією через ситуацію в Україні. Мільярдер провів під вартою вісім днів, після чого суд Відня звільнив його під заставу у розмірі 125 млн.

За 4 місяці 2014 року продаж автомобілів впав на 86%

Як добре живеться за рахунок держави Україна, і терориста № 1 Тернополя Бен- надала