Міліціонери розшукують двох шахрайок, які “зняли пороби” тернополянці за 14 тисяч гривень

Поділитися

Значну суму грошей, кілька найменувань золотих прикрас віддала 23-річна тернополянка двом шахрайкам за порятунок своєї сім’ї. Оговтавшись від чар, потерпіла звернулася за допомогою до працівників міліції.

Випадок трапився на масиві «Дружба». В обідню пору молода жінка гуляла на вулиці з дитиною. До неї підійшла незнайомка віком 55-60 років. Запитала котра година, після чого почала говорити, що на сім’ю тернополянки наслані пороби і невдовзі усі її рідні захворіють і помруть. Дівчина злякалася не на жарт. А старша жінка, побачивши страх у її очах, почала ще більше залякувати. Відтак від «пророцтв» перейшла до «благодійності». Пообіцяла, що допоможе врятувати сім’ю. Підіграла зловмисниці спільниця, котра до них підійшла. Їй було на вигляд не більше 20 років.

Жертві запропонували позбутися усіх проблем, здійснивши ритуал над «речами, що притягують прокляття, – грошима та золотими виробами». Не усвідомлюючи, що чинить, тернополянка кинулася шукати засоби для порятунку. Пішла додому, взяла гроші,   коштовності, загорнула їх у рушник, та віддала «рятівницям».

Фінал цієї історії очевидний. Шахрайки зникли, а тернополянка звернулася за допомогою до працівників міліції. За підрахунками потерпілої, вона віддала  зловмисницям гроші та коштовності на загальну суму 14 тисяч гривень.

За фактом шахрайства, вчиненого групою осіб, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Насправді такі злочин легше попередити, ніж розкрити, тому міліціонери застерігають: не будьте надто довірливими. Навряд чи невідома особа, яку ви зустрінете на вулиці, допоможе вам вирішити родинні проблеми, покращити здоров’я. Шахраї добрі психологи. Найчастіше у їхні тенета потрапляють жінки та неповнолітні дівчата. Найкраще, не мати справу з незнайомцями. А коли з вами й трапилася біда, терміново звертайтеся за допомогою до працівників міліції, намагайтеся запам’ятати риси обличчя, одяг та інші прикмети шахраїв.

 СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

У Бучачі три претенденти на крісло начальника міліції

На Борщівщині четверо парубків здали “Жигулі” сусіда на металобрухт, а документи на автомобіль спалили