СБУ в Тернополі впіймало сепаратистів

Поділитися

Управлінням СБУ в Тернопільській області затримано осіб, підозрюваних у вербуванні бойовиків для участі в бойових діях на сході нашої держави на боці терористичних угруповань «ДНР» та «ЛНР».

25 липня поточного року під час безпосередньої вербувальної пропозиції двом мешканцям Тернопільщини, співробітниками вітчизняної спецслужби затримано кількох злочинців, котрі, за вказівкою спецслужб Російської Федерації, здійснювали підбір та вербування громадян України для участі в бойових діях на Сході держави. Попередньо встановлено, що сформовану групу найманців планувалося доставити до кордону з Республікою Білорусь, де її повинні були зустріти співробітники спецслужб Російської Федерації та переправити у військовий табір підготовки найманців у м. Ростов-на-Дону.

Вербувальники пропонували жителям Тернопільської області оплату 1500 доларів США на місяць за участь у незаконних збройних формуваннях, а також винагороду за кожного вбитого українського військового, знищену техніку та блокпости.

Стосовно вказаних осіб обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. На підставі достатніх даних УСБУ зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого     ч. 1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації).

За кримінальним провадженням здійснюється комплекс передбачених законодавством процесуальних дій.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області

Міліціонер, що збив на смерть жінку, був напідпитку

Тернополяни повертають з-за кордону на Україну