СБУ затримала отамана російських “казаків”

Поділитися

Служба безпеки України упередила чергову спробу російських спецслужб встановити контроль над розрізненими групами бандитів, які діють на сході України.

Співробітники СБУ не допустили приєднання до терористів, які вчиняють збройні напади на українських військовиків та мордують мирне населення, бойовиків з Росії, що  називають себе «курганськими казаками».

2 липня ц.р. співробітники СБУ спільно з прикордонниками в пункті пропуску «Успенка» Донецької області затримали чергового російського казачого отамана Валерія Попова, який намагався в’їхати до України для підтримки терористів.

Напередодні він заявив російським журналістам, що його «казаки» їдуть до Донецька та Слов’янська боротися з українською владою і закликав приєднуватися до них усіх, хто «спеціалізується на бронетехніці».

Відомо, що керовані російськими спецслужбами «казачки-бойовики» його поплічника Миколи Козіцина, який представляється генералом армії казачих військ, тримали в якості живого щита у заручниках місію  ОБСЄ, мінували дороги та мости, нападали на українських прикордонників, забезпечували коридори для поставок на Донбас з Росії зброї та найманців, чинили злочини проти мирного населення.

Наразі триває перевірка причетності Попова до терористичної діяльності в Україні.

Прес-центр СБ України

Сьогодні у Бразилії стартують чвертьфінали

Вночі терористи танками і установкою “Град” атакували позиції АТО