Схильність робити “селфі” офіційно визнали психічним захворюванням

Поділитися

Ті люди, які дуже люблять фотографувати самих себе за допомогою мобільного телефону, тобто робити “селфі”, страждають психічним розладом. Такий висновок зробили експерти американської психіатричної асоціації. Таким чином, вони офіційно визнали “селфі” психічним розладом, передає УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

Експерти назвали нову хворобу selfies, а про її симптоми розповіли на конференції в Чикаго.

Психіатри визначили цей новий недуг під назвою selfies як обессівно-компульсивний розлад, для якого характерне постійне бажання фотографувати себе і розміщувати знімки в соцмережах, компенсуючи таким чином відсутність самоповаги.

При цьому є три рівня цього захворювання. При початковому або епізодичному, людина робить мобільний автопортрет не менше трьох разів на день, але не розміщує в соцмережах.

Другий рівень selfies називається гострий. Він настає, коли людина фотографує сам себе не менше трьох разів на день і викладає “селфі” на своїй сторінці в соціальних мережах.

Найважча стадія хвороби третя або хронічна, коли у людини постійно присутнє неконтрольоване бажання робити свої автопортрети цілодобово і постити потім в Інтернеті не менше шести разів на день.

За словами психіатрів, поки ліки від selfies немає.

Футболіст зробив татуювання на честь удару в штангу

Румунія, яку оточили “друзі Путіна”, – форпост західних інтересів у Чорному морі