Екс-нардеп разом із сином вкрали у держави 68 мільйонів гривень

Поділитися

Колишній народний депутат України та його син – голова правління однієї з національних акціонерних компаній налагодили злочинну схему розкрадання державних коштів. При обшуку в помешканні колишнього нардепа вилучили чимало предметів розкоші, а також 1,5 кг срібла та 1 кг золота у злитках. Про це повідомив заступник начальника ГУБОЗ МВС Ігор Купранець, передає УНН.

“Причетність родичів до незаконної діяльності стала відома в результаті оперативного супроводження кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України за фактом розкрадання бюджетних коштів, виділених на закупівлю сільськогосподарської техніки та обладнання.

З’ясовано, що службовими особами НАК укладено безтоварні угоди на суму понад 132 мільйони гривень. У подальшому неіснуюче обладнання нібито передали підконтрольному підприємству у фінансовий лізинг. У ході перевірки останнього правоохоронці виявили, що сільськогосподарське обладнання загальною вартістю понад 68 мільйонів гривень відсутнє.

Крім того, після ревізії акціонерної компанії, проведеної Державною фінансовою інспекцією України, виявлено фінансові порушення на 356 мільйонів гривень, через які державна установа зазнала збитків на 197 мільйонів гривень.
Правоохоронцями проведено ряд обшуків за місцями розташування офісних приміщень та мешкання фігурантів”, – зазначив І.Купранець.

За словами Ігора Купранця, у приватному помешканні батька правоохоронці вилучили чимало предметів розкоші, серед яких золоті прикраси, наручні годинники з дорогоцінних металів відомих світових брендів, 1,5 кг срібла та 1 кг золота у злитках.

“Згідно з рішенням суду організаторові – колишньому народному обранцю – визначено міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або застави у розмірі 10 мільйонів гривень”, – підкреслив Ігор Купранець.

Агрохолдинг “Мрія”, який не зумів виплатити 400 млн. боргових зобов’язань, став мобільним

Мешканці Луганщини розповіли, що насправді трапилось із 72-ю бригадою