Спростування недостовірної інформації

Поділитися

Учора в телефонному режимі надійшло повідомлення від представника ЗМІ про те, що в одному із обласних лікувально-профілактичних медичних закладів нібито в примусовому порядку відправляють медичних працівників у зону проведення АТО.

Тому інформуємо, що справді, Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації на виконання доручення Міністерства охорони здоров’я України за розпорядженням Заступника Міністра – керівника апарату Василя Лазоришинця, згідно додатка до листа від 05.08.2014 № 3.05-/22498 сформовано та надіслано начальникові відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Левчуку Р.Д., начальникам відділів охорони здоров’я районних державних адміністрацій та головним лікарям лікувально-профілактичним закладам області прохання надати лікарів, медичних сестер та санітарок, але які згідні виїхати – головно – добровольцями для роботи в закладах охорони здоров’я, що знаходяться в зоні АТО.

Дослівно: “Аналіз отриманої інформації показує, що частина керівників органів управління в галузі охорони здоров’я фактично надали відписки. В той же час, за даними волонтерів є багато медичних працівників, які добровільно бажають виїхати працювати у зону АТО, проте є спроби зволікання з боку керівників закладів охорони здоров’я”.

Також повідомлено, що добровольцям, які погодяться виїхати в зону АТО оформляється відрядження зі збереженням основного місяця роботи та виплатою витрат на відрядження згідно чинного законодавства.

Вказано було і про те, що списки добровольців Міністерство охорони здоров’я України подасть до Кабінету Міністрів України для визнання їх учасниками бойових дій.

Окремо надано інформацію (пояснення) щодо механізмів залучення медичних кадрів для організації медичної допомоги постраждалим та учасникам АТО.

Чоловік облив дружину кислотою

Мер Тернополя пішов. Поки у twitter