Тернопільські медики вимагали справедливості під стінами Львівської залізниці

Поділитися

Вчора, 5 серпня, близько 6 ранку колектив відділення клінічної лікарні станції Тернопіль разом із громадськими активістами вирушили до Головного управління Львівської залізниці у Львові вимагати справедливості.

Активісти протестували проти будівництва розважального центру на території цього медичного закладу, а також вимагали повернути на посаду незаконно звільненого головного лікаря Тернопільської залізничної лікарні Олега Біленького.

За словами колишнього головного лікаря за сприяння керівництва Львівської залізниці відбулося захоплення земельної ділянки, на якій розташована садово-паркова зона медзакладу та її інженерні комунікації. Тепер приватна фірма планує тут будівництво розважального комплексу.

Проте таке масштабне будівництво зупинить роботу залізничної лікарі. Без роботи можуть залишитись понад 300 лікарів, крім того, 15 тисяч пацієнтів не зможуть отримувати медичних послуг.

“Я не дав вкрасти начальнику Львівської залізниці Піху земельну ділянку біля лікарні, де хочуть побудувати торгово-розважальний центр. Ми відбили це рейдерське захоплення землі, але вони нам відімстили і звільнили мене”, – зазначив Олег Біленький.

Також пан Олег зазначив, що триматись за посаду він не буде тому і просити за себе перед вищим начальство не збирається. Проте Закони України повинні діяти на всій території України, і Львівська залізниця не повинна бути винятком, тому незаконне звільнення оскаржуватиме у суді.

Про незаконність такої дії свідчить той факт, що головного лікаря про припинення його обов’язків попередили факсом, тоді коли той був на лікарняному.

Прокоментував таку дію начальник кадрової та соціальної політики Львівської залізниці. Він зазначив, що Біленький був звільнений через його намагання перешкодити проведенню планової перевірки. Проте як виявилось перевірка не була плановою та навіть не одноразовою.

«Лише за 25 червня до нас була надіслано 9 перевірок. Це рекорд за всі роки моєї роботи. Ця нібито планова перевірка справді була в нас. Не знайшовши до чого причепитись представники комісії поїхали, проте через три дні повернулись для того щоб продовжити свою «роботу». Проте як можна

продовжувати завершену роботу… Через цю сутичку мене звільнено?» – розповідає Олег Більецькйи.

Колишній головний лікар впевнений, що на нього чинився тиск з боку окремих керівників Львівської залізниці у зв’язку з його небажанням погодити передачу ділянки мед закладу під забудову. Зрештою це стало основною причиною його звільнення з посади головного лікаря, але ніяк не результат перевірки.

Отож пікетувальники під станами Головного управління Львівської залізниці вимагали звільнення начальника Львівської залізниці за корупційну діяльність. Вони написали звернення до львівської прокуратури та вимагатимуть розслідувати численні корупційні схеми.

Прес-служба ГО «Наш Рідний Тернопіль»

Фото – Сергій Бобра

Альтернативой оккупированному Крыму для многих украинцев может стать отдых на Тернопольщине

Чому громадськість Тернопільщини не взяла “бика за роги” і не поставила у стійло?