Губернатор Тернопільщини вирішив майданівців працевлаштувати в Польщі

Поділитися

Такого “кіна” ще не було за жодної влади: всі голови Тернопільської облдержадміністрації говорили про повернення наших заробітчан з-за кордону. І Василь Коломийчук, і Іван Курницький, і навіть Іван Стойко говорили однаково: треба створити умови, щоб люди повертались у рідний край, до дітей-батьків. І лише за свободівця-губернатора заговорили про зворотнє: працевлаштування за кордоном!

Кажуть, це пов’язано з тим, що нинішній губернатор боїться потрапити в сміттєвий бак.

Звичайно, Олега Сиротюка гріх звинувачувати у зв’язках з регіоналами. За руку не злапали – значить не було. Проте тернополян-майданівців болить інше: чому така не фахова людина очолила область! Це справжній злочин, що марнується так бездарно час, не проводяться елементарні дії, щоб побороти корупцію. Вже не соромлячись, під час колегій звучить, що Сиротюк з компанією осідлали корупційні схеми попередників-регіоналів.

***

У приміщенні Тернопільського міськрайонного центру зайнятості в рамках проекту «Права мігрантів в дії 2», який реалізовується за підтримки представництва Міжнародної організації з міграції у Республіці Польща, відбувся інформаційний семінар «Попередження зовнішньої нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми. Особливості довготривалого перебування у Республіці Польща», на якому консультант Тернопільського міського жіночого клубу «Відродження нації» Зоряна Барчук зустрілася із громадянами, які перебувають у пошуках роботи і зареєстровані в службі зайнятості.
Присутніх ознайомили із правилами видачі дозволів на перебування і працевлаштування у Польщі. Оскільки особи, які шукають роботу, можуть розглядати варіанти працевлаштування й за кордоном, то інформація щодо трудової міграції в сусідню країну для них була дуже корисною.

13 тисяч тернополян протестувалось в інтернеті

Тернополянин Михайло Муха виграв 50 тисяч гривень (відео)