Чому засекретили візит міністра освіти до Тернополя?

Поділитися

Як дізналася інтернет-газета “ПРО ВСЕ” з достовірних джерел, сьогодні в Тернополі перебуває інкогніто міністр освіти і науки Сергій Квіт. Про приїзд поважного освітянина, колишнього очільника Києво-Могилянської академії не має анонсів ні на сайті Тернопільської облдержадміністрації, ні на веб-ресурсі департаменту освіти Левка Крупи. Незалежну пресу також не повідомляли про візит Квіта. Послухати міністра мусять всі начальники районних відділів освіти, методисти, яких звозять службовим транспортом райдержадміністрацій до тернопільського економічного університету. Про що йтиметься на зустрічі – нам так і не змогли пояснити в приймальні директора департаменту Любомира Крупи. “Відфутболювали” до простих клерків, які перелякано переадресували нас назад в приймальню.

Пролило світло пояснення в Міністерстві освіти і науки. На наше питання про візит Квіта до Тернополя, заявили, що він не має жодного стосунку до реформування освіти. Мовляв, це приватний візит, бо міністр у відпустці.

Зважаючи на парламентські вибори, ми пошукали в списках кандидатів в депутати і виявили, що Сергій Миронович Квіт балотується до Верховної Ради України від “Блоку Петра Порошенка” під №11.

Ви собі не можете уявити, яке велике розчарування було в журналістів інтернет-газети “ПРО ВСЕ”, коли ми викрили використання адмінресурсу таким поважним освітянином.

Адже Квіт Сергій Миронович – Міністр освіти і науки України, професор Могилянської школи журналістики, доктор філологічних наук, доктор філософії. Невже людина з таким рівнем не розуміє, що це ганебно використовувати адмінресурс? Що після Майдану і під час війни з Росією треба садити на кіл за такі речі?!

Можливо, це Степан Барна так старався вгодити столичному гостю, що вдався до адмінресурсу, бо не міг по іншому зібрати на зустріч людей?

Матеріал цей був готовий о 10 годині ранку, але ми вирішили його не оприлюднювати до 12 години, щоб переконатися на власні очі використовує адмінресурс “Блок Петра Порошенка” на Тернопільщині чи ні.

Сумнівів ми не мали, бо друзі, знайомі з районів, з якими журналісти “ПРО ВСЕ” пройшли спільно Майдан, телефонували, писали з подивом:

Доброго дня! Чи знаєте ви,що сьогодні інкогніто приїзджає Міністр освіти…..зустріч в економічному університеті…..чомусь так тишком -нишком….не в курсі, яка мета приїзду?

***.

Вчора були в ОДА по проекту ПРООН ніхто навіть не заїкнувся , що Міністр буде…може б були поїхали і запитали, як виплачують 20 відсоткові надбавки вчителям і де взяти кошти на з/п вчителям деяких районів

***

Шляк би їх трафив, перепрошую…точно агітація…а він від кого приїхав цікаво ..від Президента чи від Прем’єра……замахали вже ті їхні адмінресурси

***

Нічого не помінялося…..тиск, тиск…тиск…..одне і те ж….а як же ж “жити по новому”

***

Викликають начальника відділу освіти і методиста від кожного району до Квіта

***

І як люди ще це переварюють…..невже вони самі не можуть визначитися , за кого віддавати свій голос…..невже мають постійно вказувати…..якщо копнути глибше, то я співчуваю освітянам, оскільки та реформа, яка пропонується нам у вигляді децентралізації- їм не сподобається. залишить їх без роботи…..а вони будуть всі робити одобрямс….ну нехай…..ще напевне не час українцям розправити крила…..і почати будувати адекватне суспільство

 

Продовження історії читайте згодом.

 

Довідка

Квіт Сергій Миронович

Народився 26 листопада 1965 року в м. Ужгород. Майстер спорту з фехтування. У 1982 році закінчив середню школу № 17 у м. Львів. У 1983-1985 роках проходив службу в 29-й окремій спортивній роті Прикарпатського військового округу. Після військової служби вступив на підготовче відділення факультету журналістики Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка, який закінчив у 1991 році. Від студентських років і донині продовжує журналістську діяльність.

Захист кандидатської дисертації відбувся в Інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка в 1997 році. Через три роки там же відбувся захист докторської дисертації. У 2001 році захистив докторську дисертацію в Українському вільному університеті (ФРН, м. Мюнхен). Викладацьку роботу розпочав у 1996 році в Інституті журналістики, де працював до 2001 року. У 2000-2001 роках очолював управління преси і книговидання Державного комітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України.

Першу роботу за фахом розпочав у 1991-1992 роках у журналі «Слово і час» Інституту літератури НАН України. У 1992 роках протягом кількох місяців працював у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА) на посаді головного редактора газети «Так». Очолював журнал «Українські проблеми» з 1993 до 2003 років. Вдруге прийшов до НаУКМА у 2001 році відкривати Могилянську школу журналістики, директором якої був по 2007 рік.

У 2002-2007 роках також працював деканом факультету соціальних наук і соціальних технологій НаУКМА. Обраний на посаду президента НаУКМА у 2007 році на Академічній конференції  (Загальних зборах) університету.

Наукові інтереси – філософська герменевтика, масові комунікації, університетський менеджмент. У 1990 році виступив членом-засновником Асоціації «Нова література», у 2002-2010 роках був президентом Центру медіа-реформ, з 2005 року – член Національної комісії з питань утвердження свободи слова та інформаційної галузі.

Відзначений преміями журналу «Світовид» (1994), «Благовіст» (1996) та Фундації Українського вільного університету (2004). Стипендіат Фундації ім. Фулбрайта (2006-2007), Інституту Кеннана (2009) та Німецької служби академічних обмінів (DAAD, 2010).

 

 

 

Петро Ландяк: “Невже ці ініціативи Президента відповідають вимогам Майдану?!”

Пропав чоловік з села Жовнівка Бережанського району