Після трудового перевиховання в “Айдарі” хлопці з Сєвєродонецька, що вивішували на балкон російський триколор, вивчили гімн України й стали поважати свою країну

Поділитися

6 жовтня двоє молодих хлопців, випивши попередньо літр горілки, вивісили на балконі в своїй квартирі по вул.Курчатова в Сєвєродонецьку російський триколор. І невдовзі були затримані бійцями добровольчого батальйону “Айдар”.
Батьки хлопців неодноразово приходили до голови Луганської ОДА Геннадія Москаля й зі сльозами в очах благали знайти дітей, яких, за їх словами, могли вже розстріляти чи продати на органи. Після переговорів Г.Москаля з керівництвом “Айдару” обох хлопців привезли в ОДА, де керівник області провів із ними виховну бесіду.
Як зізналися 25-річний Юрій та 19-річний Олексій, перебування в “Айдарі” пішло їм на користь — вони набралися розуму, вивчили гімн України й стали поважати свою країну. Хлопці (до речі, спілкуються вони чистою українською мовою) стверджують, що вивісили російський прапор через пиятику, в тверезі голови таке їм ніколи б не прийшло. “Простіть нас, якщо можна”, — попросили вони голову ОДА.
Протягом 10 днів перебування в “Айдарі” Юрій та Олексій допомагали на кухні й займалися прибиранням приміщень. Жодних претензій до “айдарівців” вони не висувають.
Після виховної бесіди Г.Москаль зателефонував батькам затриманих і попросив їх приїхати за своїми синами.

Прес-служба Луганської ОДА

Як тернопільські студенти “взули” політиків з “Самопоміч” (відео)

Як відбулася найскандальніша презентація у Тернополі у 2014 році (фоторепортаж)