Чому Олександр Стадник відстоює не чортківську лікарню?

Поділитися

Як ефективно перерозподілити кошти та забезпечити фінансування першочергових потреб вирішували під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету. Йшлося, в основному, про перерозподіл зекономлених коштів та субвенцій по галузі освіти та охорони здоров’я за повідомляє За Збручем.

В обласному бюджеті було передбачено виділити 311 тисяч гривень на заміну вікон у дитячому відділенні обласної психоневрологічної лікарні. Тепер же ці кошти департамент фінансів вирішив передати на невідкладні консерваційні роботи у палаці графа Бадені в Коропці. Саме це питання, а також субвенція Тернополю викликали дискусії серед присутніх на комісії.

– Є Більче-Золотецька лікарня, у якій вже виготовили проектно-кошторисну документацію по переведенню котельні на альтернативні види палива, – каже Олександр Стадник, голова комісії облради з питань бюджету. – Кошторис робіт 430 тисяч гривень. І у вас не знайшлося із нерозподілених залишків у розмірі 2,7 мільйонів, щоб нашу лікарню перевести на альтернативне паливо. Є також лист головного лікаря психоневрологічної лікарні, який просить 311 тисяч 200 гривень на заміну вікон у відділенні дитячої психіатрії, а у вас ці кошти йдуть на палац Бадені.

Щоб переконати депутатів виділити кошти саме психоневрологічній лікарні, на засідання спеціально прийшов головний лікар закладу Володимир Шкробот.

– У нас є два дитячі відділення, де лікуються соціально-незахищені діти, а таких в області є понад 5 тисяч, – говорить Володимир Шкробот. – Вони не такі, як інші категорії хворих дітей, тому закон по психіатрії передбачає, що ці діти мають буди забезпечені з боку держави всім. Ці пацієнти перебувають у нас місяцями, і батьки навіть зрікаються їх. Я звертався з листом до голови ТОДА, облради, начальника департаменту. Це питання я із заступником голови ТОДА Леонідом Бицюрою узгоджував ще три місяці тому, що ці гроші не будуть з нас знімати. Очільники області були в лікарні, і бачили ці вікна. Їм уже більше 40 років, і вони не ремонтувалися жодного разу, вони абсолютно зношені, їх не можливо вже законопатити або заклеїти. До того ж частково вікна вже зроблені. Я 13 років працюю головним лікарем, і перший раз прийшов щось просити не для себе, не для установи, а для тих дітей, які будуть мерзнути серед зими.

Для вирішення цього питання один із членів комісії попросив головного лікаря надати документальне підтвердження того, що вікна в установі дійсно абсолютно зношені. А щодо субвенції місту, то Олександр Стадник запропонував зменшити її на 430 тисяч передати ці кошти Більче-Золотецькій райлікарні. Та остаточне рішення по цих та багатьох інших питаннях, які розглянули на комісії будуть приймати під час чергового засідання сесії облради.

Звичайно що проблем в медичній галузі багато, проте цікаво чому Олександр Стадник обраний від Чортківщини не відстоює вирішення проблем медицини нашого району та міста, а сусіднього.

Папало Сергій

 

Невдалий похід у супермаркет мав ще один місцевий житель Тернополя

Поєднання через важку пам’ять. Волинь 1943