Поєднання через важку пам’ять. Волинь 1943

Поділитися

12 листопада о 17:00 в галереї Бункермуз відбудеться перегляд документального фільму «Важка пам’ять» та презентація книжки «Поєднання через важку пам’ять. Волинь 1943», яка є одним із результатів проекту з однойменною назвою, започаткованого 2012 року.
Завданням цієї ініціативи є представлення нелегкої спільної історії поляків і українців, а також складність у погодженні з історією. Проект «Поєднання через важку пам’ять. Волинь 1943» – це перший такого типу спільний документаційний і, водночас символічний високого рангу задум, в якому зустрілися два покоління.
Проект дає шанс зрозуміти людську поведінку перед обличчям війни та зла, показати цінні особистості й постаті, які рятували життя іншої людини, не залежно від визнання, походження і національності.
За допомогою представлення позитивних постатей українців, що рятували поляків, і поляків, що рятували українців, можливим є будування діалогу між поколіннями. Ці поодинокі історії українців, які остерігали своїх сусідів, є важливими свідченнями, якщо ми будемо зберігати в пам’яті волинську трагедію.
На заході будуть присутні організатори проекту.

Чому Олександр Стадник відстоює не чортківську лікарню?

Гривня зміцнилось щодо долара, а рубль в Москві продовжує падати