Агрохолдинг “Мрія”: порятунок потопаючих справа рук самих потопаючих

Поділитися

Кредиторам Мрії необхідно прийти до консолідованого рішення, інакше події можуть піти за негативним сценарієм
Група компаній «Мрія» 16 грудня 2014 року в Києві провела чергову зустріч з Комітетом бондхолдерів та представниками кредиторів у рамках процесу реструктуризації. На зустрічі було відмічено відсутність конструктивної погодженої всіма кредиторами позиції, що в теперішній ситуації негативно впливає на бізнес Групи та фактично веде до згортання її діяльності.
Кредиторам та бондхолдерам представили два можливих варіанта розвитку подій в умовах, що склалися:
– розвиток дезінтеграційних процесів, що ведуть до розвалу бізнесу Групи та банкротства компаній, що входять до її складу;
– або погоджені дії кредиторів для порятунку Групи. При цьому власники готові передати Групу під повний контроль та відповідальність останніх.
На думку власників, кредитори повинні визначитися з вибором сценарію розвитку подій до кінця 2014 року та підписати всі необхідні документи до кінця січня 2015 року. В інакшому випадку власники та менеджмент Групи будуть вимушені почати скорочення бізнесу Групи у відповідності з доступним фінансуванням. При такому варіанті розвитку подій на Групу чекають масові скорочення персоналу, згортання оброблюваних площ, а незабаром і початок процедури банкрутства по більшості операційних компаній.
«Враховуючи фінансове положення компанії, ми розуміємо, що економічно «Мрія» належить кредиторам. Менеджментом та власниками Групи, за підтримки конструктивно налаштованої частини кредиторів зроблене все необхідне для збереження операційної ефективності бізнесу наступного року. Проте багаточисленні судові процеси, які ініційовані деякими нашими кредиторами, а також відсутність єдиної позиції кредиторів в питанні умов реструктуризації не дозволяє Групі вижити в ситуації, що склалася», – відзначив генеральний директор Групи компаній «Мрія» Владислав Луговський.
У зустрічі 16 грудня взяли участь представники фінансових установ: ПАТ «Промінвестбанк», ПАТ КБ «Укргазбанк», ПАТ «Мегабанк», ПАТ КБ «Євробанк», ПАТ КБ «Фінансовий партнер», ТОВ «Український лізинговий фонд», Rabobank International (Netherlands), компанія Bühler. Компанія в обов’язковому порядку проінформує офіційним листом озвучену пропозицію всіх зацікавлених осіб.
Нагадаємо, що 24 жовтня 2014 року компанією були озвучені пропозиції, що дозволяють задовольнити інтереси кредиторів в максимально можливому обсязі. Проте, не дивлячись на готовність компанії йти на поступки в процесі переговорів протягом останніх трьох місяців, кредитори так і не змогли сформувати єдину позицію і погодити умови врегулювання заборгованості Групи. Зокрема всіма сторонами не була схвалена раніше погоджена дорожня карта.

Які насправді патріоти мешкають на Тернопільщині (відео)

Або дійте, або забирайтесь і продавайте далі свої шоколадки