Екс-прокурор Київської області оголошений у всеукраїнський розшук за незаконне звільнення В.Лозінського

Поділитися

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру щодо незаконного звільнення екс-нардепа В.Лозінського колишньому прокурору Київської області Володимиру Бабенку і оголрсила у всеукраїнський розшук. Про це сьогодні сказав на брифінгу старший помічник Генерального прокурора України з особливих доручень Валерій Карпунцов, передає кореспондент УНН.

“За фактом назаконного звільнення від відбування покарання колишнього народного депутата Лозінського 9 грудня 2014 року повідомлено про підозру колишньому прокурору Київської області у вчинені злочинів, а саме організація службового підроблення, незаконне втручання у роботу автоматизованих систем, приховування вчинення тяжкого злочину та завідома неправдиве повідомлення про вчинення злочине за штучним створенням доказів”, – сказав він.

В.Карпунцов повідомив, що екс-прокурора Київської області оголошено у всеукраїнський розшук і йде вирішення питання про міждержавний розшук.

Також, за його словами, було повідомлено про підозру у справі щодо незаконного звільнення В.Лозінського голові Бориспільського міськрайонного суду Київської області, а також начальнику відділу прокуратури Київської області.

“Я думаю, далі ви будете поінформовані про наступні досить значні притягнення до кримінальної відповідальності про повідомлення про підозру іншим посадовцям і не тільки в системі органів прокуратури, а й інших правоохоронних органах”, – резюмував В.Карпунцов.

Нагадаємо, у червні цього року екс-нардеп Віктор Лозінський був звільнений з місця позбавлення волі за рішенням Бориспільського міськрайонного суду. Прокуратура оскаржила таке рішення суду і його згодом було повернуто до колонії.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальні провадження щодо працівників пенітенціарної служби та судді, який виніс рішення про дострокове звільнення колишнього народного депутата Віктора Лозінського.

Людина починає старіти в 39 років

Поєднувати дві посади віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань і міністра культури проблематично