Поєднувати дві посади віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань і міністра культури проблематично

Поділитися

Про це в ефірі “Громадського ТБ” заявив колишній міністр культури Євген Нищук, передає УНН.

Так, коментуючи призначення В’ячеслава Кириленка одночасно на дві посади: віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань і міністра культури, Євген Нищук пояснив, чому поєднувати обов’язки очільника двох відомств буде досить проблемно.

“Проводити урядові комітети, відповідати за медицину, відповідати за молодіжну політику і спорт і так далі. І окремо – ще за Міністерство культури. Не може бути одного дня прийомного. В мене цілодобово були – понеділок, віторок, середа, четвер, п’ятниця, субота, неділя. Люди навіть на виставах, я не приховую, бо це не забороняється законом, вичисляли, приходили після вистави, або радили, або побажання, прохання і так далі”, – сказав Є.Нищук.

Так, за його словами, обов’язки міністра культури вимагають активної фізичної присутності під час багатьох подій.

“Це до того, що потрібна фізична можливість особистого втручання, контакту, приїзду перед подіями мистецькими, після них. присутність на похоронах, даруйте. Це той момент, коли ти маєш бути з ними всеціло. Я наю на увазі з представниками культури, бути в цій ситуації”, – додав Є.Нищук.

Як відомо, в новому уряді керувати гуманітарним блоком і одночасно відповідати за питання культури призначили В’ячеслава Кириленка. З культурою його раніше пов’язувала робота у Комітеті з питань культури і духовності під час 7-го скликання парламенту. А також робота у 2005-2006 роках на посаді Віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань.

Екс-прокурор Київської області оголошений у всеукраїнський розшук за незаконне звільнення В.Лозінського

Галицький камерний готується відкрити слухачам таємниці різдвяних мелодій