На Тернопільщині міліціонери оперативно затримали церковних крадіїв (фото, відео)

Поділитися

Повідомлення про те, що невідомі намагалися проникнути в церкви трьох сіл Тернопільського району надійшло в чергову частину райвідділу міліції від мешканців Смиківців, Ступок та Романівки. В два храми зловмисники залізти не змогли, а в третій пробралися через вікно і викрали 1800 гривень.

Сільський голова села Романівка Тернопільського району Галина Петриченко пригадує, що того дня обходила господарку. О 12.30 їй зателефонувала старша сестриця з церкви і сказала, що в святому місці невідомі. Жінка кинула все та побігла до храму.

– Коли я прибігла до церкви, то тут вже зійшлося багато парафіян. Я зателефонувала нашому дільничному Холодилу Андрію Васильовичу. Правоохоронці відреагували миттєво. За 15 хвилин у нас була міліція. Ми відкрили церкву і зрозуміли, що чужі люди зайшли, вибивши віконце.

Повідомив про злодіїв вісімнадцятилітній хлопець Дмитро Волинець. Він в той час клав в захристії плитку і почув якийсь шум. Через Царські ворота побачив двох незнайомців, які збирали з землі гроші і розсовували їх по кишенях. Юнак одразу кинувся кликати на допомогу, бо знав, що сам з ними не впорається. Та коли прийшла підмога – в храмі уже нікого не було.

Боляче сприйняв звістку про злодіїв у церкві настоятель храму Святого Миколая української греко-католицької церкви у селі Романівка отець Євген. Невідомі винесли близько двох тисяч гривень, які парафіяни зібрали для воїнів, які перебувають в зоні АТО, на ремонт храму, а також на подарунки для дітей-сиріт.

Проте крадіжка це ненайгірше, каже отець Євген. Скриньки з пожертвами зловмисники відкривали Хрестом, який лежав на тетраподі і був дуже дорогим для прихожан. Святиню невідомі погнули, понівечили та зламали.

– Найболючіше це те, що ці люди не розуміли усю цінність хреста, не знали що таке хрест і для чого він нам потрібен. Хрест – це символ спасіння і Воскресіння. Те, що вони зробили, це нищення свого життя, майбутнього. Я дякую міліції та усім людям, які зробили усе, аби знайти та впіймати зловмисників.

Розшукувати невідомих стали усім селом. Мешканці Романівки оперативно обдзвонили знайомих, рідних та друзів і повідомили їм прикмети двох чоловіків. Частина людей роз’їхалася разом з правоохоронцями по вулицях села.

– Гарячими слідами було затримано двох осіб, – розповів начальник Тернопільського райвідділу міліції Андрій Купчак. – Один – це мешканець Хмельницького, інший – Івано-Франківської області. В даних осіб вилучено гроші. Зловмисники зізналися у скоєному. По даному факту порушено кримінальне провадження за статтею 185 частиною 3 ККУ і в порядку 208 кримінально-процесуального кодексу дані особи затримані.

Андрій Купчак каже, що чоловіки намагалися потрапити ще у два храми Тернопільського району – у селах Смиківці та Ступки. Проте, їм це не вдалося.

На даний час проводитися перевірка щодо причетності даних осіб до інших злочинів на території Тернопільського району та Тернопільської області.

PM996image008 PM908image006 PM848image003 PM721image004 PM539image005 PM456image002 PM86image001

Анджеліна Джолі ледь не загинула

У Тернополі горіла торговельна база