Продовження “зеленого прориву” по-тернопільськи

Поділитися

Уже всім тернополянам стало відомо про абсолютно дикий недавній випадок нищення прекрасних дерев у Старому парку. Сама реакція міської влади свідчить про деградацію її функцій у природоохоронній сфері. Цілком очевидно, що в керівництво міської ради керується якимись іншими цінностями, ніж збереження скарбів, створених багатьма попередніми поколіннями тернополян. Одне із зрізаних дерев у Старому парку мало вік до 200 років!!! І це ж треба було йому рости і чекати 200 років, щоб знайшовся ось такий мер, при якому його спиляли!!!
А тепер до відома громади та влади. Старий парк має статус пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення, і подібні дії по зрізанню дерев мають робитися тільки на підставі проекту утримання та реконструкції парку із обов’язковим залученням фахівців. Однак, цього не було зроблено…
Хочемо вкотре звернутися до голови міста: Сергію Віталійовичу! Ви маєте у складі ради фахівців, які повинні приймати участь у прийнятті подібних рішень. У даній ситуації управління парків міста не узгодило свої дії ні з фахівцями, ні з вченими. Їхнє ж залучення залежить тільки від Вас. Тож в решті-решт організуйте належним чином роботу на усіх рівнях і припиніть нищити Тернопіль!

Голова громадської ради з питань
Екології та ЖКГ Тернопільської
Міської ради О.Г. Філь 10. 12.2014 р.

IMG_0446 IMG_0432 IMG_0431

Тернополянам більше не потрібно вистоювати у двох чергах, щоб зареєструвати немовля

Забудовник усунув сміттєву проблему