Тернополянам більше не потрібно вистоювати у двох чергах, щоб зареєструвати немовля

Поділитися

Цьогоріч відбулося суттєве спрощення процедури реєстрації місця проживання немовлят. Батькам більше не потрібно особисто звертатися в територіальний підрозділ Державної міграційної служби України (ДМС). Усі необхідні дані ДМС надає орган соціального захисту, у якому відбувається оформлення соціальної допомоги при народженні дитини.
У заяві на отримання допомоги, окрім іншого, один із батьків чи законних представників дитини повинен вказати відомості про реєстрацію місця проживання немовляти. Отримані дані працівник у встановленій формі подає до територіального підрозділу ДМС.
У міграційні службі Тернопільщини наголошують: якщо батьки новонародженого зареєстровані за різними адресами, заявник повинен вказати, що місце проживання дитини визначено за згодою її батьків. Малюк може бути зареєстрований лише разом з одним із батьків чи законних представників.
Територіальний підрозділ ДМС у строк до п’яти днів після надходження даних подає органу соціального захисту населення інформацію про реєстрацію місця проживання дитини.
Якщо під час опрацювання даних, міграційною службою буде встановлено, що місце проживання одного з батьків дитини або її законного представника не зареєстровано, або якщо в реєстрації місця проживання дитини відмовлено, про це негайно буде повідомлено орган соціального захисту населення.
Як показує досвід, таке спрощення процедури реєстрації місця проживання немовлят значно економить час молодих батьків.

Начальник Державної екологічної інспекції у Тернопільській області Батіг спробує відсудити догану

Продовження “зеленого прориву” по-тернопільськи