Ставка ПДВ 7% – податкова пільга

Поділитися

Суми податку на додану вартість не сплачені платниками до бюджету у зв’язку з оподаткуванням ПДВ операцій із постачання ліків та медвиробів за ставкою 7%, є податковою пільгою. Така ставка є нижчою за основну — 20-відсоткову.
Відповідно до п. 30.9 Податкового кодексу України зазначено, що податкова пільга надається шляхом установлення зниженої ставки податку та збору.
Отже, не внесені до бюджету суми ПДВ розраховуються за формулою:
СП = (V пост. – V прид.) х (розмір основної ставки податку – розмір зниженої ставки податку), де:
V пост. — обсяги операцій із постачання лікарських засобів та медичних виробів на митній території України, оподатковуваних за ставкою 7%, — із р. І «Податкові зобов’язання» податкової декларації з податку на додану вартість;
V прид. — обсяги операцій із придбання товарів/послуг, використаних в операціях із постачання лікарських засобів та медичних виробів (у т.ч. використаних для виготовлення таких засобів та виробів), оподатковуваних за ставкою 7%.
Нагадаємо, що Порядок обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, затверджено постановою КМУ від 27.12.2010 р. №1233.

Відділ комунікацій
Головного управління ДФС у Тернопільській області

Незважаючи на три телеканали, тернополяни йдуть в інтернет-ефір донести правду

Понаднормові добові оподатковуємо військовим збором