У «Бункермузі» — сучасні ікони

Поділитися

22 грудня 17.00 у тернопільській галереї «Бункермуз» відкриють виставку ікон, створених під час IV міжнародного пленеру іконопису на Волині.
Метою пленерів і циклу виставок є ведення духовного діалогу між художниками, які сповідують як західне, так і східне християнство. В основі проекту — необхідність польсько-українського обміну ідеями у сфері сакрального мистецтва та іконопису, а також знайомство з релігійним контекстом візантійського сакрального мистецтва та культурним взаємопроникненням впливів Сходу та Заходу.
Організували пленер Генеральне консульство РП в Луцьку, кафедра української мови Варшавського університету і середовище іконописців з Польщі, Волинська організація національної спілки художників України, Академія мистецтв у Львові, Спілка польських художників Варшавського округу.
Пленер відбувся під патронатом Беати Бживчи – Генерального консула Республіки Польща в Луцьку, єпископа Віталія Скомаровського – ординарія Луцької дієцезії Римо-Католицької Церкви та єпископа Йосафата Говери – Луцького екзарха Української Греко-Католицької церкви.

Не рубай ялинку!

Навіть Янукович не охороняв свою коханку, як Путін Кабаєву