Не рубай ялинку!

Поділитися

До Державної екологічної інспекції у Тернопільській області надійшло окреме доручення від голови Державної екологічної інспекції України по організації та проведенні операції «Новорічна ялинка» та розпорядження Тернопільської державної обласної адміністрації від 19 листопада 2014 року «Про впорядкування реалізації ялинок та запобігання незаконному вирубуванню хвойних насаджень у передноворічний період 2015 року», виданого на виконання вимог Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища» та «Про рослинний світ», з метою посилення державного контролю за охороною лісів на території Тернопільської області.
Працівниками Державної екологічної інспекції у Тернопільській області розроблено план заходів щодо забезпечення охорони хвойних насаджень від самовільних рубок у передноворічні дні 2015 року.
В області створені рейдові групи з працівників екологічної інспекції, Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства та Управління міністерства внутрішніх справ України в Тернопільській області для виявлення фактів незаконного вирубування ялинок у лісах, придорожніх смугах та в населених пунктах області.
Державна екологічна інспекція у Тернопільській області закликає усіх дотримуватись законодавства, адже згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, незаконна порубка дерев хвойних порід (ст.. 65) тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 85 до 170 грн. і на посадових осіб від 119 до 204 грн. Якщо ці правопорушення скоєні особою віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років та ця особа не має самостійного заробітку, тоді штраф стягується з батьків або осіб, які їх заміняють (згідно ст. 307 КУпАП).
Окрім цього, інспекція попереджає, що за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних ялинок) без документів також передбачена відповідальність згідно ст. 88-1 КУпАП, яка тягне за собою накладення штрафу від 51 до 255 грн. з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої за рішеннями відповідних місцевих судів.
Найважливішою частиною новорічного декору є ялинка, тому в нашому місті буде організовано виїзну закону торгівлю новорічними красунями. Таким чином ми зможемо уникнути понівечення насаджень та значних збитків для навколишнього природного середовища.

Тернопільські пластуни й далі обслуговують владу

У «Бункермузі» — сучасні ікони