У Львові тітушки згасили полум’я люстрації

Поділитися

Вчора, 27 грудня близько 5ї години ранку, було розгромлено безстрокову акцію протесту ініціативної групи громадських сил Львівщини. Про це прес-службу ГО «СПАС» проінформували в ГК “ПЛАТФОРМА ВІЛЬНИХ ЛЮДЕЙ”.
Група невідомих осіб знищила майно безстрокової акції на пр. Свободи біля памятнику Шевченка у центрі Львова.
Нагадуємо, протестувальники виступали з вимогою люстрації (звільнення) керівників газопромислових управлінь ДП “Львівтрансгазу” Леоніда Мельника та ДП “Львівгазвидобування” Олександра Сендеги.
Випадковими свідками події проінформовано організаторів акції про те, що контроль за знищенням безстрокової акції здійснювала невідома особа, яка випадковим свідкам представлялася посадовою особою одного із люстрованих громадськістю підприємств. На місце події викликано слідчо-оперативну групу міліції, складено протокол, попередньо допитано свідків. Організатори акції вже звернулися із заявою про злочин, передбачений статтею КК України “перешкоджання проведенню мирному зібранню”.
«Коли влада зверху годує лише обіцянками про люстрацію, громадськості доводиться самій братися на спосіб. І ось тут ми і спостерігаємо власне ті самі дії у відповідь, які демонстрували представники влади у своєму діалозі з громадськістю за часів правління Януковича. Тітушки повернулися на Львівщину…», – прокоментував заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.
Сьогодні, громадянська компанія “Платформа вільних людей” просить всіх не байдужих. допомогти у встановленні злочинців. За затримання злочинців ГК “Платформа вільних людей” передбачає винагороду. Телефонувати просять за номером: (093) 23 11 898, або 102.
«Погром протестного люстраційного заходу в центрі Львова, – це свідчення кволості процесу перезавнтаження влади, адже до сих пір стара, фактично криміналізована номенклатура “Партії регіонів” суттєво пливає на розподіл ресурсів на Львівщині. Ймовірно, це і є та сама відповідь люстрованих нами регіоналів на нашу люстраційну справу!», – наголосив голова ГК “Платформа вільних людей Любомир Пелех.

30 років у маминій “в’язниці”

Захисники з Тернополя змушені за власний кошт купляти форму та взуття. Місцева влада про них забула?