Вільям Цегольник: “Це – дорогий подарунок”

Поділитися

Своє захоплення історичним годинником у центрі міста та лавками довкола нього висловив корінний тернополянин Вільям Антолійович, який розповів, що багато мандрував світом, але Тернопіль вважає найкрасивішим містом.
– Нам потрібно красуватися-милуватися своїм містом, і я знаю, про що кажу, бо бував у багатьох країнах. Але в нас є проблема – то люди, які того всього, що зроблене, не бережуть, не цінують. От наприклад, подарували нам таку чудову скульптуру – «Випадкова зустріч». І що? Вкрали. Стільки всього нищать наші люди, що серце кров’ю обливається. Я дуже тішуся тому, що протягом кількох останніх років після періоду депресії і занепаду Тернопіль став таким красивим, стільки робіт у всіх куточках міста виконують, все вдосконалюється. Нехай не всім подобається те, що робиться, але я маю з чим порівняти – був час, коли взагалі нічого не робили. А сьогодні я пишаюся цим містом, його господарем-мером, і всім, що він ініціював і втілив за останні роки.
Щодо обгородження годинника лавками, Вільям Анатолійович висловився також доволі категорично.
– Правильно зробили, що відгородили. А це що, хрест чи Матір Божа, що до нього треба лізти? Таку реліквію треба захищати від вандалів, і від тих, що з балончиками ходять. Мені дуже подобається, як все підібрано і зроблено, подобається також і моїм товаришам. Лавки і урни ковані – дорогі речі, розкішні, можна сказати. Цінувати потрібно те, що нам, тернополянам, на центральному майдані міста такий подарунок зробили! Я пишаюся тим, що я живу в такому місті і з гордістю можу розповідати своїм товаришам про те, як наше місто живе, бо воно – прекрасне.
Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Чиновнику управління юстиції у Тернопільській області повідомлено про підозру

Тернопільське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України інформує