Комунальники кажуть, що міліція бреше

Поділитися

23 січня 2015  року о 12:07 годині на офіційному сайті УМВС України в Тернопільській області була оприлюднена публікація під заголовком «Правоохоронці викрили факт  неправомірної розтрати бюджетних коштів, виділених на встановлення та заміну дорожніх знаків у Тернополі».

Цю інформацію в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР сприйняли як мінімум з подивом, оскільки про відкриття кримінального провадження посадовцям стало відомо із вищезгаданої публікації. Олег Вітик,  начальник відділу технагляду міськради, повідомляє, що протягом 2014 року, фірмою підрядником у 2014 році роботи із встановлення та заміни дорожніх знаків здійснювалися у межах укладених договорів.

– Нам нічого не відомо про причини кримінального провадження та про перевірки, які начебто проводилися в управлінні, у відділі технагляду та у підрядній організації, тому що їх просто не здійснювали. Інформація на сайті УМВСУ стала для всіх справжнім шоком, оскільки підстав для її оприлюднення – немає, – каже Олег Вітик.

Нагадаємо, що в публікації правоохоронців йдеться про те, що слідчий відділ міської міліції відрив кримінальне провадження за фактом розтрати коштів місцевого бюджету проти посадових осіб управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міськради, відділу технічного нагляду та однієї з підрядних організацій. Напередодні жодних запитів від правоохоронців щодо переліку виконаних робіт із встановлення та заміни дорожніх знаків та витрачених ні здійснення цих робіт коштів на ім’я начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР, директора фірми-підрядника, а  також на ім’я начальника відділу технічного нагляду, не надходило. Не відомо про відкриття провадження і юристам управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.

Олег Вітик зазначає, що дані, наведені у публікації не відповідають дійсності.

–  У публікації йдеться, про те, що підрядник не виконав жодних робіт. Згідно до актів виконаних робіт, фірмою підрядником у 2014 році було проведено заміну та встановлення на вулицях міста Тернополя 171 шт. дорожніх знаків на загальну суму 172986,68 грн. При потребі слідчі можуть звернутися до нас за відповідними актами виконаних робіт, також ми можемо надати дислокацію усіх знаків, які були встановленні впродовж минулого року у Тернополі. Перед тим, як публікувати гучне звинувачення на офіційному сайті, яке підхопили й інші ресурси, та вводити в оману тернополян,  добре було б, щоб правоохоронці таки дослідили ситуацію і зробили висновок, чи коректно вони повелися у даній ситуації.

Маючи на меті зрозуміти, що стало причиною відкриття кримінального провадження, ми підготували запит на ім’я начальника ТМВ УМВСУ в Тернопільській області. Як вже зазначалося, правоохоронцями не було проведено жодних перевірок, відтак звинувачення у розкраданні коштів місцевого бюджету, оприлюднене на сайті УМВСУ в Тернопільській області  є голослівним. Ми сподіваємося, що після дослідження документів та наочної оцінки виконаних робіт, ми дійдемо до порозуміння із правоохоронцями, і вони спростують свою попередню інформацію, – каже Олег Вітик.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Слово до Президента

Володимир Муц:”Все для Фронту – все для Перемоги” для спасіння нашого міста від Надальщини