“Містер” Притула, війна-це Вам не шоу

Поділитися

93% читачів інтернет-газети “Про все” не підтримали лайку народного депутата Олега Барни

Про це ж написав у своєму акаунті в Фейсбуці шоумен Сергій Притула.

Олег Барна йому відповів різкою критикою його персони, що значно погіршило імідж самого нардепа в очах громадськості.

Шоумен по-доброму радив нардепу перестати займатися дурницями, що викликало ще більшу підтримку коміка.

Але нардеп вирішив йти напролом і оприлюднив чергову заяву.

Я повністю згідний з Вами, «містер Притуло», про те, що мені з Вами у дебатах тягатися буде важко, я б сказав навіть не можливо, бо в мене язик не є «підвішаний» і говорю я тільки те, що знаю, думаю і вважаю потрібним. Суть зовсім в іншому: у цинізмі, дволикості, подвійних стандартах. Моя позиція щодо Путіна і дволикого відношення окремих політиків  до його діяльності була виражена різко, чітко і публічно, що я сподівався і від усіх депутатів, задля припинення подвійних стандартів до ху.ла, і війни, зокрема у стінах ВР. До мене поступило багато дзвінків, дописів на ФБ із підтримкою. Були і критичні,  але після спілкуватися з ними в живу, майже всі таки погодилася з моєю жорсткою позицією, взнавши правду цинічної «політики». Але  жодна інтелігентна людина, захищаючи «інтелігентність», не дозволить собі повчати інших «нецензурщиною».  А тим більше робити собі на цьому шоу. Нажаль, Ви, «містер», самі не догадалися попросити вибачення за це ( «Не так перед Вами, як перед своїми читачами сторінки у ФБ. Мама заставила мене соромитись» «На мої, місцями, погоджуюсь, нецензурні вислови в бік пана депутата» (але Ви, «містер», також зверталися із матюкали до всіх депутатів:« Я просто хочу запитати у очільників фракції БПП: “Чуваки, Ви що, трохи йоб…лись?”!), – з Ваших же слів). Але слова Ваші не є щирі, бо у другій статті, заради свого виправдання зробили шоу: вдалися до цинізму, перекручування слів і змісту мого допису, робили домисли та власні припущення, маніпулювали викладеними  фактами та  думкою людей, роздули інтригу, виходячи за межі суперечки, зачіпаючи людей за живе, зокрема волонтерів, смерті Героїв Майдану. Це як мінімум низько. Якщо я «виразився» про Путіна і звернувся до депутатів із чіткою метою, то чи думали Ви, «містер», кому адресуєте свої «вирази» і з якою метою? Було Вам сумно і захотіли шоу?

Ваше звернення до мене «Ви могли б перед цим поцікавитись, чим же живе хлопчик Притула, якого Ви вирішили повиховувати?» є цинічним. А Ви, «містере» Притуло, цікавилися моїм життям як людини перед тим як «виховувати» мене (не так як депутата а як просто старшу незнайому людину) і колег-депутатів по фракції «матюками». «У чужому оці тріску бачить, а у своєму колоди не побачив» (Біблія)

        Те, що займаєтеся волонтерством, робить Вам тільки честь, але не потрібно цим вихвалятися і виставляти себе над іншими (робити шоу), бо волонтерами є весь наш народ. І ті останні 50грн., що віддає пенсіонер із своєї мізерної пенсії є більш щиріші за тисячу гривень від мільйонера.

 І не лукавте, що я нібито дорікав чи принижував  у Вашій особі  всіх галичан. Бо ж не всі галичани є шоуменами чи артистами і тим більше блазнями. Але волонтерством займаються практично усі наші земляки, хоча цим прості галичани не вихваляються.

Зате переважна більшість здорових і сильних галичан призовного віку (і навіть старші чи молодші, і хворі  і навіть інваліди) пішли в зону АТО через військкомати в ЗСУ, або в добровільні батальйони, щоби із зброєю в руках захищати країну та народ, залишивши господарку на тендітні плечі наших дружин -берегинь. Але чи доречно зараз, під час війни, коли гинуть кращі сини України, а десятки тисяч співвітчизників позбавляються здоров’я, коли батьки втрачають синів, молоді дружини-чоловіків, а діти-своїх батьків, чи доречно зараз проводити  веселі шоу та розважальні заходи (які не  обходяться без «веселящих» матюків різних форматів), якщо і навіть кошти від них жертвуються для войнів. Тисячі наших співвітчизників  уже перебувають у чорному смутку.  Це і є питанням і моралі, і інтелігентності, і совісті, що власне і властиве, нам, галичанам.

Я не вправі радити комусь залишати свій бізнес і йти на фронт, бо матеріальна допомога бізнесменів суттєво підтримує наших вояків. Але ж мої знайомі бізнесмени і друзі, що висилають гроші на волонтерство із Канади, США, інших країн, не вихваляються цим. А декотрі з них на свої статки купили озброєння і пішли самі воювати. До речі, «містере» Притуло, Ви гарний галицький легінь, котрий з честю мав би тримати автомат. А волонтерство передайте дружині чи побратимам, котрі за станом здоровя не можуть бути мобілізовані.

Я не маю ні бажання, ні часу  витрачати свої зусилля на подібну  беззмістовну суперечку. А якщо  хтось і скучив за цирком, то для шоуменів є інші теми, наприклад: українське весілля, побут, стосунки між подружжям, зятем і тещою  і т.д.  Друзі, на Сході і особливо  у ВР не дитячі ігри, що справи там набагато серйозніші, що війна була розпочата старою владою, старим президентом, блазнями Януковича у ВР, котрих ще вистарчає і в теперішній Раді, тими ж Ахметовими, Ківаловими, Єфремовими, Добкіними, Царьовими, і багато такими, що і зараз при кориті. Я виразив свою жорстку позицію до ізувіра нашого народу-Путіна, і вимагаю, щоби це саме зробили всі політики, ігноруючи і принижуючи цього кремлівського кривавого карлика дипломатично, політично і суспільно, а не щоб і надалі гралися у дипломатичні причепурності чи політичні ігри із злочинним режимом Путіна. І повірте,  «містер» Притуло, я  робив  не тільки це, але не вихваляюсь.   А Вам я раджу  не робити собі шоу на біді і нещасті, смерті Героїв і з того, що в Україні іде війна.

Але Ви, «містер» Притуло ще дозволяєте собі зухвальство та зверхність до людей, принаймі, старших за Вас (а про інші якості чи досягнення скажуть ті люди, які добре знають нас), а це точно не є рисою галичан: «Не рекомендую відповідати на цей лист, бо розмажу так, що мало не видасться»- як написали у мою адресу у своєму останньому дописі. Це вказує на Вашу істерику, гординю або дволикість. А це означає тільки одне:  виправдовуючи свій вчинок,  Ви, «містер»  Притуло, підете до «кінця», використовуючи всі ресурси.  Я завжди  відповідав за себе і свої слова чітко і прямо, хоча і деколи жорстко. Я і багато справжніх патріотів не можуть дозволити повторення помилок протягом 25р. нашої незалежності, коли бездіяльною  інтелігентністю, подвійними стандартами, фальшивістю, компромісами ми самі довели Україну до розорення і війни.  У своєму житті я завжди залишався вірним своїй принциповій позиції до злочинної влади і навіть тоді, коли мене міліція незаконно арештовувала, прокуратура фабрикувала справи,  суди присуджували незаконні вироки (я ще тоді відмовлявся від недоторканості, що була у селищного голови), оббріхували у ЗМІ за вказівкою бандитів на посадах, коли мене зраджували колишні друзі під тиском «різних обставин», навіть коли я залишався один проти системи. Мене двічі лікарі виривали від смерті. Та справжня біда  тоді, коли діти вмирають раніше своїх батьків. Повірте, «містер» Притуло, Ви мене не залякаєте ні приниженням і ні оббріхуванням. Для мене Ви просто станете нікчемою.

Але Королі пробачали подібне хамство тільки Блазням.   До речі, тільки проросійські канали та інтернет ресурси спекулювали на обрізаній версії мого виступу, без зазначення суті і причин, всього виступу. Тому всім хто бажає знайти і пізнати істинну, раджу проглянути повну версію передач та мою діяльність, виступи на телебаченні в «ютубі» чи звязатися зі мною. А  «містеру» Притулі  я висловлюю повагу щодо його професійної діяльності і волонтерства. Але  вибір бути ЛЮДИНОЮ чи БЛАЗНЕМ робить кожен  особисто. Шкода, що ми не познайомилися за інших обставин. Щасти Вам, «містер» Притуло!

Р.S. Привезіть «містере» Притуло  мені квитанцію на штраф від ху.ла і я її  оплачу, раз Ви так перживаєте за нього.  А для решти, почитайте мою біографію.

 

Сергій Притула поставив на місце нардепа Барну

***

За які гріхи у Тернополі будуть люструвати міліціонерів, прокурорів та суддів?

Їх ждуть сім’ї, діти