Тернопільські міліціонери в очах людей й далі сприймаються хабарниками

Поділитися

Телефонні аферисти продовжують атакувати жителів області. Схема незмінна: «Ваш родич у міліції – готуйте гроші».

Дві тисячі гривень та чотириста американських доларів – саме стільки заплатила шахраям 68-річна тернополянка, щоб врятувати свого онука від проблем із законом, повідомляє прес-служба тернопільських міліціянтів. Разом з тим, що роблять в міліції, які люстраційні процеси тривають – не повідомляють. Напевно, й повідомляти нічого, оскільки за рік після Майдану тернополяни не бачать різниці між злочинцями і міліціонерами.

До жінки зателефонував псевдоправоохоронець і повідомив, що її родич став винуватцем смертельної дорожньо-транспортної пригоди. Почав залякувати, що йому загрожує чималий термін ув’язнення. У ході розмови співрозмовник запропонував владнати проблему.

За свою допомогу запросив кругленьку суму. Пенсіонерка погодилася та віддала зловмисникам усі свої заощадження.

Не повірила телефонним шахраям і вберегла свої гроші 42-річна мешканка Ланівецького району. У жінки аферисти вимагали шість тисяч гривень, щоб «відкупити» її сина від криміналу. Зі слів ланівчанки, про подібний різновид шахрайства вона чула не вперше. Коли ж їй зателефонували зловмисники, не повелася на їх обман, а скористалася порадами правоохоронців. Жінка не розгубилася: спершу зателефонувала до сина і переконалася чи з ним усе гаразд.

Перевіряти інформацію, отриману від телефонних незнайомців – такими повинні бути першочергові дії усіх. Негайно зв’яжіться з родичем або з тими людьми, які могли бути поруч із ним, та спробуйте з’ясувати, чи відповідає дійсності отримана вами інформація. Коли ж зробити це неможливо, зателефонуйте на “102″ та перевірте інформацію. Лише так ви зможете вберегтись від шахраїв.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

У кафе “Два гуся” злодій поцупив мобільний телефон

У Кременці до влади привели колишню одіозну голову райради