Тернопільський “Автомайдан” пробачати злочини не збирається

Поділитися

Дуже швидко для нас минув 2014-ий рік, насичений подіями. Скоро буде річниця трагічних подій на Майдані. За що загинули ці люди? Чи зробили ми щось? Чи змінили ми хоч трохи нашу Країну? Автомайдан – організація, яка виникла якраз в період революції Гідності і швидко отримала чимало прихильників в Україні та зокрема – і в Тернополі. Спробуємо сьогодні підвести якийсь підсумок наших дій за рік в світлі реформ у ДАІ. Адже більшість з нас все ж таки автомобілісти.

Тернопільський Автомайдан вніс близько дванадцяти пропозицій з реформування до Департаменту ДАІ, з яких втілили аж одну. Начальник ДАІ області раз на місяць робить звіт перед ЗМІ та громадою. Ну, це вже щось! Раніше вони навіть цього робити не хотіли.
Далі був лист до начальника УМВС Тернопільської області про оприлюднення зарплат працівників МРЕВ. Скільки шуму він наробив! В загончику зарухалися! Але ще більший шум почався, коли автомайданівці зібрали інформацію про автомобілі і нерухомість працівників МРЕВ і почали оприлюднювати все це. Ой вей, шо було! І телеканал ZIK приїздив знімав передачу, і відділ внутрішніх розслідувань викликав і цікавився, звідки ми це взнали. Тоді ми почали оприлюднювати схеми відкатів по довідках-рахунках, продаж яких контролює МРЕВ, а реалізують підприємці, які мусять платити данину. Знов розслідування. І – о, чудо! Знову факти не підтвердились. І це місто, в якому одна половина людей знає про іншу все, а як не знає, то спитає в першої!

Будинки Матрифайла А.В
Будинки Матрифайла А.В

Потім був візит Денисюка Дениса Станіславовича (Заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України, настаящій палковнік). Він приїхав перевіряти, чи все класно з виборами. Запевняв автомайданівців, що всіх накаже, вижене і порубає на капусту. Але, певно, взяв капусту перекладену тернопільськими шинками і забув. Нікого, звісно, не вигнали. Всі працювали далі. Зрозуміло, Автомайдан така ситуація не влаштовувала. І в один з прекрасних літніх днів, 9 липня 2014 року, був затриманий у стані алкогольного сп’яніння працівник реєстраційної служби Солтис Сергій(1,46 проміле при нормі 0,2), який їхав у 8.20 ранку на роботу – приймати екзамени з ПДД. Вигнали його не за хати, Лексус і автошколу, а за пиятику! Отже, дієвий рецепт всім громадським організаціям: часник ворог вампіра- горілка ворог мєнта!
Потім ще був ультиматим до даішного начальства з проханням привести підлеглих до порядку. Нас постійно стримували і заспокоювали, що ситуація під контролем. Спіть спокійно, з понеділка ми починаємо зміни! Будем чистити зуби двічі на день і мити руки після туалету.
Реформи.
Ми висвітлили життя трьох чоловік з МРЕВ, які не обіймають керівних посад. Одного звільнили, але не за хабарництво. А як же живуть ті, що тримають ситуацію під контролем і готові змінюватися, в основному – на словах.
Прошу познайомитись: Вишневський Святослав Федорович. Сірий кардинал тернопільської ДАІ. Він навіть сидить не в приміщенні з керівним складом області, а має тихий кабінет в приміщенні міської ДАІ. Навіщо? Бо копійка колотиться тут! Все треба контролювати. І начальника МРЕО, і складання іспитів, і реєстрацію транспорту. А як викликає начальство, то через все місто на машині туди-сюди їздить. Цікаво, як живе людина, яка розподіляє довідки про продаж транспорту, сертифікує автошколи, та в кінці року збирає з автошкіл внески у фонд «Правопорядок»? Суми різні, але фонд бездонний. Може, варто поцікавитись, куди це йдуть кошти цього фонду? Проживає в скромному будинку в селі Біла. Вартість приблизно 350 000 доларів. Більшість касових зборів провідних працівників ДАІ інвестовано в село Підгороднє. Цей окремо. Туї, відеонагляд і непоганий сусід навпроти. А ще двохрівнева квартирка в тихому районі. Звісно, з ремонтом! Скільки, цікаво, отримує майор? Ой, я й забув! Інформації нам не надали. Довідки, які виписують при переоформленні транспорту, коштують близько п’ятидесяти гривень. А при оформленні – від 800 і вище. Оце ринок цінних паперів! От звідки гроші! Тут поки не змінилось нічого. Фіксованої націнки для підприємців нема, фіксованої ціни також. Ну, просто біда! Тут ми програєм.
А що ж робиться на самому верху? Хто про це все мав би знати? Кому ми рік назад про все це говорили, скаржились, показували? Людина, яка минулого року заявила, що живее на оклад у 8 000грн. (О, ми знаєм скільки отримує полковник!). Як живе людина, яку повернув на посаду Львівський апеляційний суд, самий колядований суд України? Чоловік, який не підпадає під дії Закону про люстрацію. Полковник міліції Матрифайло Андрій Васильович. Квартира в центрі Тернополя, два будинки в тому ж таки селі Підгородньому. То якесь кармічне місце в тернопільських даішників. Хто не в Підгородньому, той – лох?! Якщо перевірити реєстр нерухомості, то це все буде на бідних і дуже рідних родичах (Вірую у відкриття реєстрів і життя без хабарів). За які гроші збудовані ці будинки? Для кого? Хто добудує? Судячи з робіт, що ведуться, Андрій Васильович не збирається зупинятись. Можливо, він планує змінити посаду? Майже два місяці Тернопільщина без очільника УМВС. Так довго треба вибирати нового кандидата? Василь Корнелійович Облещук достойно пішов на пенсію, адже зрозумів, що потрапить під дію Закону про люстрацію і з відчуттям повного задоволення пішов на пенсію ловити рибу. Нагадаю, на посаду начальника Облещук В.К. пройшов за конкурсом, організованим УВС і приступив до виконання обв’язків протягом двох тижнів.
Майже два місяці область без очільника. Хтось з кандидатів не вийшов лицеем (face control), носить поганий костюм (dress code)? Що не так? Після революції Гідності кандидатів обирали швидко і за участі громадськості. Куди подівся конкурс? На думку Автомайдану, відбуваються домовленості про посаду. За два місяці не було достойної кандидатури? Чому так довго? Виходячи з цього припускаємо, що відбуваються якісь домовленості про посаду і йдуть торги. Але з ким? Аваков? Сіренко? Денисюк? Може якась Галя? Знову все рішається? Хтось щось знає? Агів? Знову ні?! Вибачте нас, хлопці з Небесної Сотні! Пробачте нам цей рік, якщо зможете! Але ми пробачати не збираємось

Чи потрібно з трибуни Верховної Ради України лаятись?

Намалюй мене пташкою