Відбудеться круглий “Ефективна мобілізація є необхідною умовою національного суверенітету”

Поділитися

4 лютого о 14:00 в конференц-залі №2 готелю «Тернопіль» (м. Тернопіль, вул. Замкова, 14) відбудеться круглий стіл за участі представників Тернопільського обласного військового комісаріату,обласної адміністрації, учасників АТО, громадських організацій, ветеранів військової служби, волонтерів та духовенства.
Організатор заходу: Тернопільська обласна організація Всеукраїнської громадської організації «Спілка офіцерів України» , скорочено -ТОО ВГО «СОУ».
Тернопільська обласна організація ВГО «Спілка офіцерів України» в партнерстві з іншими патріотичними громадськими організаціями, духовенством та ветеранськими організаціями міста і області організовує Круглий стіл щодо проблемних аспектів імплементації у нашому регіоні Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» від 15 січня № 113-VIII.
На захід запрошені: представники Тернопільського обласного військового комісаріату, Тернопільської ОДА, духовенства, ЗМІ, Тернопільської школи допризивної підготовки, ГО «Самооборона майдану Тернопілля», ГО «Автомайдан Тернопіль»,Тернопільська обласна організація Спілка ветеранів Афганістану, ГО «Білі берети», учасники АТО, волонтери, ветерани військової служби.
Питання для обговорення:
1. Стан справ щодо виконання Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» на Тернопіллі, проблеми, їх причини та можливі шляхи вирішення.
2. Співвідношення особистих прав громадян та їх обов’язку захищати Вітчизну. Правовий аспект проблеми. Засоби юридичного впливу та нормативного врегулювання. Пропозиції щодо вдосконалення законодавства.
3. Проблеми порозуміння громадян і влади у питанні мобілізації. Роль громадських організацій та волонтерських об’єднань у пошуку консенсусу.
4. Патріотичне виховання та первинна військова підготовки молоді. Шляхи вдосконалення механізмів підготовки юнаків до захисту Вітчизни, дій в умовах
надзвичайних ситуацій та особливого періоду.
5. Проблемні питання в організації та проведенні заходів із доведення до жителів області об’єктивної інформації стосовно мобілізаційних та інших військових ініціатив Уряду, забезпечення належної просвітницької та ідеологічно-пропагандистської роботи з населенням. Роль засобів масової інформації у забезпеченні ефективної мобілізації та протидії деструктивним інформаційним акціям країни-агресора. Шляхи покращення ефективної взаємодії ЗМІ, органів влади та самоврядування.

Ми, як члени патріотичної громадської організації, глибоко стурбовані проблемами, які виникають на теренах Тернопільщини під час мобілізації. Ми виступаємо за прозору та ефективну взаємодію громадян з владою, а відтак хочемо привернути увагу до цієї проблеми, випадків її некоректного сприйняття та розуміння. Хочемо, щоб цей процес відбувався зрозуміло, прозоро і ефективно, без тіньових схем, зловживань та порушень.
Голова ТОО ВГО «Спілка офіцерів України» О. Варакута

Контакт: Варакута Олександр, тел: +38 (096) 192 64 11

Правий Сектор Тернопільщини продовжить тиск на продажних правоохоронців завтра

Не всіх тернополян, котрим прийшла повістка відправлятимуть до війська