Не всіх тернополян, котрим прийшла повістка відправлятимуть до війська

Поділитися

 

На Тернопільщині четверта черга часткової мобілізації – в активній фазі, повідомив ТВО Тернопільського обласного військового комісара полковник Володимира Катинського.

– Ми повинні дати можливість відпочити тим, хто зараз знаходиться на передовій. Я думаю, після відновлення сил вони повернуться назад. Звертаюся до всіх краян: не бійтеся. На даний момент маємо потужне військове забезпечення формою, харчуванням та засобами індивідуального захисту, – зазначив полковник Володимир Катинський.

Разом з тим, як повідомив офіцер, не усі військовозобов’язані, які отримали повістки будуть мобілізовані до лав Збройних Сил чи інших військових формувань України. При кожному районному військовому комісаріаті працює військово-лікарська комісія, яка здійснює ретельний медичний огляд кожного потенційного захисника Вітчизни.

– Якщо, під час проходження огляду, неможливо визначити діагноз військовозобов’язаного його направляють на додаткове медичне обстеження у лікувальні заклади області. Аж тоді виноситься рішення придатний він чи непридатний до військової служби. Непридатних за станом здоров’я військовозобов’язаних у війська відправляти не будуть, – наголосив полковник Володимир Катинський.

Після проведення медичного обстеження буде проведений призов на військову службу. Мобілізованих направлять в навчальні військові частини та навчальні центри, де вони проходитимуть підготовку.

 Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

Відбудеться круглий “Ефективна мобілізація є необхідною умовою національного суверенітету”

Воїна Тараса Михальського в обійми прийняла рідна збаразька земля