За хабар даїшнику доведеться відповідати

Поділитися

Робота щодо виявлення водіїв, які намагаються уникнути адміністративної відповідальності, пропонуючи хабар інспектору ДАІ продовжується. З початку лютого зафіксовано 3 факти спроб дачі хабара працівникам ДАІ Тернопільщини.

12 лютого в місті Чорткові, 31-річний житель Заліщицького району, за не складання адміністративних матеріалів пропонував хабар у розмірі 50 гривен. Цього ж дня, в Гусятині, місцевий житель за порушення проїзду перехрестя, намагаючись уникнути адміністративної відповідальності, пропонував грошову винагороду в сумі 200 гривень. Дані факти задокументовано, а водіям доведеться відповідати по закону.

Пропонуючи грошову винагороду інспектору ДАІ, водій свідомо провокує працівника Державтоінспекції на вчинення корупційного правопорушення, скоює злочин за який передбачена кримінальна відповідальність, у відповідності до ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачено штраф від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.

Перед тим, як запропонувати хабар працівнику ДАІ, слід задуматися про наслідки, адже до кримінальної відповідальності притягуються, як той хто бере хабар, так той хто його дає…

Шоумен Сергій Притула зробив співаку Івану Дорну “ведмежу послугу”

П’ятниця, тринадцяте – два наїзди на пішоходів на Теребовлянщині