Електронний сервіс для платників ПДВ

Поділитися

841З 1 лютого 2015 року реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) підлягають всі податкові накладні та розрахунки коригування кількісних і вартісних показників до неї, незалежно від розміру ПДВ в одній податковій накладній та/або розрахунку коригування.
Для формування податкових накладних в електронному вигляді платник податків самостійно обирає будь-яке програмне забезпечення, що формує вихідний файл у форматі, який розміщено на офіційному веб-порталі ДФСУ. Або може користуватись програмними забезпеченнями:
• «Системи формування та подання до органів ДФС засобами телекомунікаційного зв’язку податкової звітності, податкових накладних та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді»;
• «Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності»».
Ці програми можна безоплатно отримати на веб-порталі ДФСУ у розділі «Електронна звітність».
Розроблено також новий електронний сервіс, який надає змогу платнику податків за запитом до ДФС безоплатно отримувати відомості про податкові накладні та/або розрахунки коригування з ЄРПН.
Крім того, покупці – платники податку мають можливість отримувати з ЄРПН електронні копії податкових накладних/розрахунків коригування, які зареєстровані їх контрагентами. Для цього потрібно надіслати в електронному вигляді запит до Реєстру, за яким отримує електронне повідомлення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН та податкову накладну/розрахунок коригування в електронному вигляді. Така податкова накладна вважається такою, що отримана від постачальника.
Відділ комунікацій
Головного управління ДФС у Тернопільській області

В Сети появился новый игровой клуб с бесплатными автоматами

У Тернополі шукають керівника для заправки