Маккартні відзначить піввіковий ювілей створення пісні “Yesterday” концертом у Лондоні

Поділитися

89-paulbwБританський співак Пол Маккартні відзначить піввіковий ювілей створення пісні “Yesterday” — хіта групи The Beatles — концертом у Лондоні. Про це один із засновників легендарної ліверпульської четвірки оголосив у п’ятницю, передає ТАСС.

Перші за останні три роки концерти пройдуть у Лондоні, Бірмінгемі і Ліверпулі в травні і стануть частиною європейського турне, яке триватиме до початку липня. Воно буде включати в себе Марсель і Париж (Франція), Амстердам (Нідерланди), Осло (Норвегія), Стокгольм (Швеція) і фестиваль у датському Роскілле.

Спеціальний концерт, присвячений пісні “Yesterday”, відбудеться на лондонській арені O2. П.Маккартні написав цю композицію в 1965 році для альбому Help!.

“Часто я навіть і не згадую про ці ювілейні дати, поки хтось мені не нагадає…Люди часто кажуть мені, що минуло 30 років з того моменту або 30 років з сього моменту. Все це і не запам’ятаєш”,- зізнався сер П.Маккартні.

За словами музиканта, він зовсім не проти відзначити “круглу” дату з моменту створення пісні, “яка завжди була важливою частиною наших живих виступів” і за минулі десятиліття “зажила власним життям”.

“Для мене це щасливий збіг, що концерт на O2 припав на цей час. Це чудово, що люди по всьому світу так добре прийняли цю пісню”, — розповів 72-річний композитор і співак.

Квитки на британські концерти П.Маккартні надійдуть у продаж 10 березня.

Сьогодні українці змагатимуться у подоланні перешкод із жінкою на шиї

Окупаційна влада Криму заборонила відзначати день народження Шевченка у центрі Сімферополя