Прокуратура Тернопільщини покриває хабарників?

Поділитися
10308077mДобрий день!

В Інтернеті, на сайтах, читав багато цікавої інформації. Одна з них, що в 2011 році за хабар у велику суму грошей був затриманий Голова Борщівської РДА Чепесюк Іван. Разом з ним співучасниками були ще 2 регіонали. За це навіть вспіли посидіти в Чортківському СІЗО.
Однак, сьогодні, дізнався, що прокуратура Тернопільської області стосовно них кримінальну справу закрила. Постає питання, чи за це люди гинули на Майдані, була проведена Революція Гідності? Фактично виходить ніяких змін в правоохоронних органах не відбулись. Вони і надалі потурають та сприяють подібним випадкам та хапугам.
Можливо я не правий, однак цю інформацію можете перевірити самі. Справу закрили 12.03.2015, хоча Чортківський районний суд всіх їх визнав винними і дав по 9 років п/в кожному. Де правда ? Справедливість?  Таке враження, що прокуратура Тернопільщини покриває хабариників, які отримали незаконно гроші в сумі понад 36 тисяч доларів США.
З повагою, Петро
30.03.2015
Довідка

Справу екс-голови Борщівської райдержадміністрації Апеляційний суд Рівненської області відправив на додаткове розслідування. Захисник обвинувачуваного вважає, що ця справа була шита білими нитками, натомість прокурор наполягає: вина повністю доведена.
Вирок Чортківського райсуду, за рішенням якого екс-голову Борщівської райдержадміністрації Івана Чепесюка засудили до 9 років позбавлення волі за хабар, скасував Апеляційний суд Рівненської області.
Справу Івана Чепесюка суд відправив на додаткове розслідування до прокуратури Тернопільської області.
Ця справа із самого початку була шита білими нитками – доказів вини немає, повна підтасовка фактів, – стверджує адвокат Івана Чепесюка Олександр Когут. – Записів і відеодоказів факту передачі та отримання хабара немає. Хабар передбачає давання і отримання, у цій же справі немає жодного доказу, що мій підзахисний ці гроші взяв.
Чоловік, який фігурував у справі як той, що заніс сумку із грошима до кабінету, в апеляційному у суді заявив, що ані пан Чепесюк, ані депутат не винні. Провина лежить лише на ньому. І що саме він хотів собі забрати усі кошти, каже захисник.
У суді він розповів, що разом з депутатом вони зайшли до кабінету і поклали сумку з грошима на стілець, – каже Олександр Когут. – Але Чепесюк її не брав! Де тут отримання хабара? Так можна будь-кого підставити.
Зараз Іван Чепесюк на волі. Під вартою перебував з січня до липня 2011 р.
Нагадаємо, колишнього голову Борщівської РДА Івана Чепесюка за хабар 1 березня 2013 року засудили до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком на 3 роки, з конфіскацією половини майна.
Співучасники злочину – депутат обласної ради Віктор Лисак та районної ради Микола Микетейчук – на суді отримали 9 і 8 років позбавлення волі з конфіскацією половини майна.
Встановлено, що колишній керівник органу державної влади району вимагав та 15 січня 2011 року одержав від жителя міста Чернівці хабар в розмірі понад 280 тисяч гривень за вирішення питання про виділення земельної ділянки для ведення селянського господарства площею 1 гектар, повідомили у прес-службі обласної прокуратури.
Кошти колишній посадовець отримав за попередньою змовою з депутатом обласної ради, який одночасно є членом комісії облради з питань агропромислового комплексу та земельних відносин, а також з депутатом районної ради-членом комісії райради з питань використання земель, природних ресурсів, розвитку села та аграрної політики
Іван Чепесюк зі своїм захисником подали апеляцію у 26 сторінок.
35 пунктів дають підстави повністю виправдати мого підзахисного, – стверджує Олександр Когут. – Аби уникнути упередженості, апеляційна справа слухалась на Рівненщині.
Апеляцію подавала і прокуратура. І якщо обвинувачені та їхні захисники вимагали виправданого вироку та дорозслідування, то прокурор, який підтримував обвинувачення в суді, просив суворішого покарання.
Довідка
Четверо представників органів влади та місцевого самоврядування були засуджені та отримали реальні терміни покарання за хабарництво в Тернопільській області протягом 2011-2013 років. В 2011 році до 5 років ув’язнення засудили сільського голову одного з сіл Заліщицького району. У 2012 році на три роки відправили до в’язниці сільського голову з Борщівського району. У 2013-му голову сільради з Козівского району засудили до 5 років ув’язнення, а 1 березня 9 років дали екс-голові Борщівської РДА Івану Чепесюку. Наразі його справу відправили на додаткове розслідування.

20 хвилин

0

Пластуни провели вишкіл з фаєр шоу

У Тернополі покажуть фільм про визвольну боротьбу Грузії