За рік кількість Android-пристроїв зросла на 109%

Поділитися

«Розумні» пристрої — смартфони та планшети — стають все більш популярними серед абонентів «Київстар». Наразі їх в мережі оператора вже 7,3 мільйони, що на 3% більше, ніж місяць тому.
Найпопулярнішою операційною системою залишається Android. У порівнянні з січнем 2014 року кількість пристроїв на цій ОС зросла на 109%. За один місяць – січень 2015 року – їх число збільшилося на 4% та досягло 5,17 млн, причому в основному це смартфони. Серед пристроїв нового класу в мережі «Київстар» з’явилися годинники на ОС Android. Їх кількість порівняно з груднем 2014 року збільшилася вдвічі.
За січень на 5% зросла кількість гаджетів на базі iOS: таких пристроїв вже 618 тис. На такий же відсоток збільшилася кількість Windows-фонів – до 231 тис.
Все менше абонентів користуються мобільними телефонами, що працюють під управлінням операційної системи Symbian. Число даних пристроїв у мережі за січень 2015 скоротилося на 3%, а в порівнянні з аналогічним місяцем попереднього року – зменшилося на 23%. На даний момент в мережі «Київстар» працює 988 тис. Symbian-пристроїв. Число Bada-смартфонів зменшилося за один місяць на 1% і становить 161 тис.
Для підрахунку кількості смартфонів у мережі «Київстар» використовуються прийняті серед частини операторів ринку мобільного зв’язку критерії. Так, враховуються тільки ті унікальні пристрої (IMEI), які були активні протягом трьох місяців (з них відправлялися повідомлення, здійснювалися дзвінки, використовувався GPRS). Кожен смартфон враховується тільки один раз за вказаний період.

Що жінки Тернопільської області шукають для себе, а що для чоловіків

Мар’яна заливає? Але як захоплююче!