Засудили чиновника, який завдав державі збитків на 1,2 мільйони гривень

Поділитися

Городоцьким районним судом завершено розгляд кримінального провадження відносно колишнього виконувача обов’язків директора державного підприємства, розслідуваного слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів в Хмельницькій області. Про це повідомили у прес-службі прокуратури.

Державним обвинувачем у суді доведено, що колишній керівник держпідприємства, яке спеціалізується на видобуванні та переробці корисних копалин, неодноразово підробляв первинні бухгалтерські документи та проводив по обліках підприємства безтоварні операції.

У такий злочинний спосіб завдав державі збитків на суму майже 1,2 мільйона гривень: умисно ухилився від сплати близько 600 тисяч гривень податків та вчинив розтрату бюджетних коштів на таку ж суму.

Вироком суду його визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.1 ст.212, ч.1 ст.366 КК України. Засудженому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням на 3 роки права обіймати адміністративні посади.

0

У Кременецькому районі учні плетуть маскувальні сітки для воїнів української армії

30 квітня в Австрії розглянуть справу про екстрадицію до США найбагатшого уродженця Тернопільщини