Британський тхеквондист заради Олімпіади прийняв громадянство Молдови

Поділитися

AARON-COOK_2246667b24-річний тхеквондист з Англії Аарон Кук вирішив отримати громадянство Молдови заради можливості виступу на літніх Олімпійських іграх 2016 року у Ріо-де-Жанейро, передає УНН з посиланням на ВВС.

Британська олімпійська асоціація, хоч і неохоче, змушена була дати дозвіл спортсмену на такий крок.

“Незважаючи на відсутність чіткої моделі по зміні (спортивного – ред.) громадянства, Британська олімпійська асоціація не може змусити будь-якого спортсмена представляти Сполучене Королівство проти його волі”, – сказав глава Британської олімпійської асоціації Білл Суїні, висловивши при цьому жаль з приводу прийнятого тхеквондистом рішення.

А Кук виступав за команду Британії на Олімпіаді в 2008 році, проте не потрапив на лондонську Олімпіаду-2012 через непорозуміння з керівниками олімпійського руху в країні, незважаючи на те, що вважався на той момент кращим тхеквондистом світу. У Кука немає ніяких зв’язків з Молдовою, але останнім часом він активно шукав країну, яку можна представляти на Олімпіаді-2016. Як варіанти згадувалися Коста-Ріка, Франція і Туреччина, при цьому британець наполягав, що він переїде в іншу країну, тільки якщо там не буде борця його вагової категорії, щоб не позбавляти когось шансу представляти свою батьківщину на Олімпіаді.

Молдовське громадянство Аарона Кука було профінансовано президентом місцевої федерації тхеквондо і мільярдером Ігорем Юзефовічі. Очікується, що Кук вперше представлятиме Молдову на чемпіонаті світу з тхеквондо, що відбудеться в Росії у травні.

У Тернополі водій Volvo на пішохідному переході збив жінку та втік

Родственные и дружеские связи директора Антикоррупционного бюро Артема Сытника