Чи може громадянин додатково ввозити пальне для власного автомобіля?

Поділитися

original-a91e9f4bd77655a65502b108e2cd7cc1Розділ ХІІ Митного кодексу України регулює умови та порядок пропуску та оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України громадянами для особистих, сімейних та інших потреб, не пов’язаних із здійсненням підприємницької діяльності.
У випадку переміщення громадянами-підприємцями через митний кордон України товарів, пов’язаних із здійсненням ними підприємницької діяльності, митне оформлення здійснюється в порядку, встановленому Митним кодексом та іншими законодавчими актами України для підприємств. Положення цього розділу в такому випадку не застосовуються.
Умови ввезення (пересилання) громадянами на митну територію України товарів (крім зазначених у ст. 375-377 Митного кодексу України, а саме домашніх тварин, алкогольних та тютюнових виробів, товарів за товарними позиціями 8701-8707, 8711, 8716 згідно з УКТ ЗЕД) визначено частинами 1, 4, 6, 8 ст. 374 Митного кодексу України.
Слід зазначити, що норми ст. 374 Митного кодексу України містять обмеження: «крім підакцизних».
Згідно з п. 215.1 ст. 215 Податкового кодексу України до підакцизних товарів належать:
– спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво;
– тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;
– нафтопродукти, скраплений газ, речовини, що використовуються як компоненти моторних палив, паливо моторне альтернативне;
– автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб і більше, транспортні засоби для перевезення вантажів;
– електрична енергія.
Отже, для особистих, сімейних та інших потреб, не пов’язаних зі здійсненням підприємницької діяльності, громадяни не можуть ввозити на митну територію України нафтопродукти, за винятком пального, що міститься у звичайних баках транспортних засобів, установлених заводом-виробником.

Відділ комунікацій
Головного управління ДФС у Тернопільській області

Як товариш головного міліціонера Тернопільщини повію замовляв (відео)

0

Рецепт великодньої паски від Марини Порошенко