ФК «Тернопіль-ТПНУ» виборює перше місце в дивізіоні «Захід»

Поділитися

v6GvkdQ4ZuE15 квітня, ФК “Тернопіль-ТНПУ” перемігши в домашньому матчі чернівецький «Університет» (2:1), за тур до завершення регулярного сезону здобув перше місце в дивізіоні «Захід» чемпіонату України серед ВНЗ, а заодно виборов і одну з двох путівок до фіналу “чотирьох”.

Матч між тернопільською і чернівецькою студентськими командами був особливим для лідерів дивізіону «Захід». Окрім того, що на кону стояло перше місце на попередньому етапі першості, саме в Чернівцях тернополяни зазнали поки єдиної поразки в чемпіонаті, при цьому ця поразка була доволі дошкульною (1:3). Саме цей факт змусив господарів поля одразу взятися за справу. І вже на другій хвилині гри Артур Дорі мав відкривати рахунок, однак не зумів реалізувати чистий вихід на одного чернівецького кіпера, пробивши повз ворота. Також дуже гострими були флангові проходи лівого півзахисника Тараса Кривого. Так, в одному випадку простріл Тараса не зумів реалізувати Іван Тарабалка, пробивши в захисника, а в другому – ніхто з тернополян не пішов на м’яч замикати гостру передачу Кривого. І все ж велика перевага тернополян принесла успіх. На 25 хвилині після навісної передачі Тарас Гром’як скинув м’яча головою на Тарабалка і Іван з розвороту метрів з 16-ти лівою ногою поцілив у самісіньку «дев’ятку» (1:0). Після взяття воріт небезпечний штрафний удар пробивали гості, однак м’яч пройшов поруч зі штангою. А на 38 хвилині найактивніший гравець тернопільської команди в першому таймі Тарас Кривий подвоїв рахунок. Після передачі правого півзахисника Юрія Соколовського, м’яч дістався лівому хаву, який прийняв «шкіряного», на замаху переграв опонента і влучно пробив у нижній дальній від кіпера кут воріт (2:0). Могла вже в першому таймі перевага майбутніх тернопільських педагогів бути і «великою». Однак наприкінці тайму після подачі м’яча з кутового Кривим, з близької відстані пробив вище воріт Тарас Мороз, а в іншому епізоді не реалізував вихід віч-на-віч Кривий.

У другому таймі тренер тернополян Василь Івегеш зробив шість замін, які суттєво зменшили атакувальні потуги господарів поля. У цей період ігрового часу варто відзначити дві гольові атаки тернополян. В одній, після флангового проходу Станіслава Скибіцького і наступного прострілу, Тарас Гром’як метрів з 12-ти не поцілив у рамку воріт, а ближче до завершення матчу вже сам Скибіцький не реалізував чистий вихід на одного воротаря команди «Університет». А завершувався матч доволі напружено, адже на 68 хвилині гості зуміли спіймати тернополян на створені положення поза грою. Чернівчанин Сергій Скрипкар опинився сам перед Іваном Мельником за 10 метрів до воріт і без проблем переграв тернопільського стража воріт (2:1). Натомість розвинути успіх гостям не дозволили оборонці ФК «Тернопіль-ТНПУ», тим самим команда заслужено святкувала перемогу в матчі, а з нею і перемогу у всьому регулярному сезоні.

ФК «Тернопіль-ТНПУ» у звітному поєдинку виступав у такому складі: Мельник – Курило (Козовик, 46), Заставецький, Соколовський (М. Куріцький, 57), Сороцький – Мороз, Кіцак (Радкевич, 57), Тарабалка (А. Когут, 68), Кривий (Скибіцький, 57) – Дорі (Грушицький, 68), Гром’як.

ФК «Тернопіль»

Четыре заблуждения об инфаркте, которые должен знать каждый

Тернополю 475 років